Veckans Lista- Music, Music.. & Livet Har Inte Alltid Varit En Dans på Rosor

Veckans spontana :Att jag kände mig eventuellt beredd på att tämja på min comfort zone. Det är så man utvecklas.

Veckans bästa : Som sagt åååh, det finns så mycket. Men mycket utav det är jag i tankarna på att eventuellt göra inlägg om. Men bortsett från en sak som borde platsa i veckans materiella lycka så helt klart Female Songwriters Day som jag tidigare skrev om i det här (klick) inlägget . Det kanske låter som det bara vara en dag men totalt sett med alla webinarier m.m så varade den längre än så. Som sagt det var så intensivt med info så jag hann inte med och min hjärna orkade inte mer input så på slutet fick jag kill my darlings- det vill säga prioritera vissa webbbinarier över andra. Det blev tyvärr mindre utav de webbiniarer med fokus på musikproduktion och producerandet så jag hoppas att Musikmakarna kanske kan ladda upp det igen eller liknande för framtiden.

Och fy tusan vad jag har mått så mycket bättre i själen och saker har på ett sätt känns lättare när det har rensats ut gammal skit inför flytt utav ombebyggelse som jag nämt tidigare om!! På ett sätt känndes det nästan som sagt lite "tomt" hur det blev allt mindre och mindre saker men det där med att ha lite saker framme för att bli kreativ kanske är en sanning med viss modifikation.

Plötsligt från att kännt mig redan själsligt "instängd" redan sedan i vintras så känndes det som jag kunnde andas! Och hade lättare att sortera ut tankarna som innan kännts som koas. Plötsligt gick det att tänka - för att ta en metafor så känndes det mer innan som enn gråsjaskig och slaskig snön vinter i vintern mot att välkomnas utav vårsolen, mötas utav varaktiga tulpaner och regndroppar ute. Du kan liksom känna doften utav dagg och vår i luften if you know what I mean.

Fina buketten med rosor jag fick som kom med blommbudet.

Veckans sämsta : Lite stressigt med som sagt flytt i samband med att det ska byggas om i hemmet . Se till att de flesta av mina saker är med i flytten ( bor under tiden forfarande kvar på ön, Gotland alltså ) och rensa ut all skit som sagt var såklart väldigt energikrävande och blev fort väldigt trött. Även om det finns mycket kvar att göra och rensa ut så känns det som sagt skönt i alla fall att få det utrensat och mer städat ! Höll på i vintras där ett tag bli lite galen😅 och kännde att det var svårt att få till det dära kompletta julmyset när ens miljö känndes mest rörig ( trots proffesionellt julstäd innan).


Veckans fundering: Det är några saker . Några eller ett utav dom kanske jag eventuellt gör inlägg om . Saker som jjag funderat över och gnagat lite inom mig men i det stora hela är det faktiskt inte såååååå jättemycket för mig . Har nästan mestadels varit upptagen ( kan knappt ro det jag säger ha, ha ) med positiva tankar (och då menar jag förhoppningsvis inte på ett toxiskt sätt. För tro mig- det må låta kontroversiellt i en "boostande" och "förbättrande" värld i sociala medier m.m att säga att all "positivt" så kallat tänk och "uppmuntran" är faktiskt inte alltid bra. Tro det eller ej men att inte kunnas saker OCKSÅ mer ur en nyanserad vinkel kan faktiskt skada mer än att hjälpa.Ironiskt och kontraproduktivt nog kan konsekvenserna skapa ångest, psykisk ohälsa som fysisk. Läs mer här (klick) och här HÄR (klick) .

Men missförstå mig rätt sjäääälvklart finns det flera fördelar att ha ett postivt mindes och kan tvärtom vara till glädje . Men det är när man ljuger inför sig själv och för andra att man är juuuu och ska vara såååå "positiv" och påklistrat klämkäck som det blir fel och kan bli ganska skadligt.

Vad är det för fel att känna "tråkiga" känslor också ? Varför är vi sååå rädda för att känna dom ? Kan det delvis vara den välkända och bekanta svenska konflikträdslan kanske ? Eller vad tror ni?

Födelsedagsblommor.

Veckans mest goda : sagt kan bli mer inlägg ifrån det utan att säga allt för mycket om det 😉


Veckans köp: inte så jätteroligt men fler lådor att kunna lägga ner mina grejer i.

Veckans vill ha :Pratar vi om materiella ting eller inte ? För om i så fall är det något fel att säga att jag känner mig rätt nöjd ? Är det fel att säga att jag känner att jag har det mesta ( vad jag vet and till I`m proven wronng ) som jag behöver ? Skulle i så fall vara några snygga produkter som jag såg att Friendhs & La Vie har fått in. Annars måste jag kanske "trist" nog säga att jag känner mig som lite som Ferdinad i Disneys klassiker, under korkeken.


Veckans bästa (delad plats), tacksamhet, lycka & fulgråt: Female Songwriters day och allt det positiva, härliga och heeeeeelt underbara det har fört med sig so far 💕💕 ! Ni anar inte hur oooootroligt, GALET lycklig och overwhelmed utav lycka och glädje jag har kännt under den tiden som varat. Heeeeelt amazing ÖVERLYCKLIG så glädjetårarna har sprutat !! Jag har inget minne utav senast jag grät såhär mycket utav glädjetårar senast- tror jag ALDRIG har gråtit så många glädjetårar någonsin . De närmsta senaste glädjetårarna måste varit över en eller flera lögner men som betydde ingenting utan var tomma ord och bullshit helt enkelt.

Det kanske låter överdrivet men jag har haft mina motgångar så det kan förklara bl.a varför jag har kännt mig extra överlycklig- sådär överlycklig så det gör ont! Haha.

Och en annan del utav glädjen att jag fått möta på som sagt olika människor som brinner för samma sak (inte att det bara är en "kul" hobby att ta till sig ibland), som inspirerar och få mig att utvecklas både privatmässigt som yrkesmässigt - ah, jag blir helt rörd bara jag tänker på allt fina och känner hur jag börjar seriöst gråta igen nu när jag skriver detta 😅

Man hör kannske ofta om solskenshistorierna men mindre om svetten, tårarna och allt motstånd och den kämparanda som faktiskt verkar krävas inom branschen.


Jag är långt ifrån fulländat inom min profession ( kan man någonsin kanske bli det fullt ut när man sysslar med det kreativa ) och det får bära eller brista framöver - men en sak jag kan ta med mig och om jag ska egoboost mig själv på ett antinnordiskt och jantemanlagmässigt sätt och det är att - med både anamma, väldans vilja och PASSION kan man komma ganska långt med faktiskt- ja, till och med tämja på sinn komfort zone som får en att växa och utvecklas. Jag är så stolt över mig själv kunnde med ganska bra eller helt ganska okej utföra något som annars fått svettpärlorna och hjärtat dunka över men tack vare fint stöd och fin empatisk och sympatisk förståelse utifrån kännde jag mig lite mer trygg och vågade tämja på min comfort zone. Våga göra sådant jag knappat ens hade vågat göra eller föreställa mig i mina drömmar 😅

Diverse olika människor som tidigare i livet viljat påstå vad jag aldrig någonsi kommer att klara ditten eller datten . Eller hävdat att det jag gör inte kan bli bra- men oj, så fel ni hade !!


Masterclass inom mixning och mastering.

Bild : Skärmdump , Musikmakarna , The Dreamanndcreativity

Veckans trött-men-överlycklig: Se veckans bästa, lycka och fulgråt. Skriver kanske mer om det.


Veckans leverans : Jag nämnde tidigare om Linas Matkasse HÄR (klick) och jag tycker det är som sagt både dåligt och unket och dessutom också väldigt omodernt av Linas Matkasse att stödja djurplågeri. Skärpning Linas matkasse!! Det var inte länge sedan jag fick denna veckas låda ifrån dom. Så det blir väl att laga Linas Matkasse. I fortsättningen kommer jag inte välja Linas matkasse igen (tyvärr) av förståeliga skäl.

Fick ett fint blombud utav en nära släkting. Fick enn ytterligare bukett utav en annan släkting.

Veckans insikt: Kanske inte direkt en ny insikt för mig intellektuellt sätt men däremot har innebörden att vara med människor som är raka motsatsen till backstabers if you know what I mean? Jag menar det blir så tydligt i mitt mående och ens inställning till saker och ting- man påverkas mer än vad man kanske tror utav de man umgås med . Jag säger inte att de växer på träd men missförstå mig rätt, men finner du sådana som ger dig energi och får dig att må bra ( på ett hälsosamt sätt förstås) så var rädd om relationen - ta aldrig den föregiven !


Jag lyssnade på Josefine webbinarie som arbetar inom juridik / som advokat om jag minns rätt inom musikbranchen. Det var såå intressant att höra och kännde att hon verkligen verkade bry sig genuint om oss låtskrivare och producenter om rätten till våra verk och inte låta sig bli utnyttjad. Att vi ska veta och förstå vårat värde - utan oss ingen musikbranschen. Kärlek till den här kvinnan alltså 💗

Veckans nörderi: Female Songwriters day och allt diverse som haft med musik att göra💕 . Min hjärna har liksom mestadels haft musik på hjärnan - och you know what? Har än så länge knappt ens tröttnat eller ledsnat på det - då kan man med ganska säkerhet säga att man har passion för det! Och det känns som veckan gick så relativt fort! Klyschan om att saker går fort när man har kul stämmer verkligen!!

Veckans äventyr: Återigen Female songwriters day- sagt det förr men tåls att upprepas : såååå mycket nytt och saker jag inte visste som jag fått lära mig!!! Tack så mycket Musikmakarna samt övriga sponsorer för allt detta !!!! Det här var definitivt en av de bästa och födelsedagspresenterna för i år😍💗💗 !!

Veckans "Va?-What-läste-jag-rätt?!": Något jag antagligen eventuellt kommer skriva mer om och så länge uppladdningen utav bilder inte kommer att svika mig 😅.

Veckans mysiga Min vovve och utsikten på sistone i Visby på kvällen - sagolikt bokstavligt talat vackert!😍 Jag vänjer mig aldrig helt riktigt! Och just det! Hur kunnde jag glömma- MUSIK förstås 😃!!!

Veckans mående: Se veckans bästa (delad plats), tacksamhet, lycka & fulgråt.

Veckans sett: Förutöver allt som har mer musik att göra så fastnade för en spännande serie på Netflix !

Veckans längtar efter: Jag kanske kan skriva också mer om det senare. AAAAHH, jag är så glad i skrivande stund 😀!! Finnns så mycket som glädjer mig och gör mig på gott humör at the moment .


Gillar

Kommentarer