Veckans Lista - Club House Hype, Veganskt Naturgodis & Godisfärger 

Lista lånad ifrån kungliga hovinspratörskan 😁( vad är det ens för ord? Ha, ha ) , ingen mer eller mindre än självaste @beattriicee , blandning utav @matildaberlins . Dock lite med en egen twist på !


Veckans mest goda: Finns myyycket gott men ICA MAXI´s café-avdelnings utbud utav dammsugare och nästan liknande franskinspierade och rätt så ganska eleganta bakverk a la ´ " Begin again"-musik videon (kanske inte på pricken men you get my point ) med hög konditor-kvalite på fikat samt Cafe´Amalias ( klick ) hemgjorda, mumsiga och riktigt smaskiga och delikata mörkchokladdoppade daddlar med mycket krämig nötsmör ( hade liknade sådna i julas till julgodiset )- dom är bara för goda!! Mums! Vegetariska en chiladas med salsaröra från Bageriet (klick) gick i och för sig inte helt av för hackor . Hade kunnat vara lite mer kryddade dock.

Veckans hype: Club House, Club House. Appen som har varit på de flesta läppar på och gått hett på sistone.

Startade dock lite tidigare i Sverige men innte förrän på senare tid som jag join:ade .

Tydligen folk som har varit berred på att betala för att få en inbjudan??! Helt galet . Och inte riktigt okej .

Funderade om jag verkligen ens ville gå med men så tänkte på en äldre släkting ( som jag aldrig hann få träfffa innan hen gick bort ) som var kan man säga lite utav då tidens ( någgot mindre stiff och snobbig ) hipster - var nästan alltid pigg på att testa nya saker som andra kanske rynkade på näsan åt.


Vad skulle hen ha gjort? Fast jag aldrig hann som sagt träfffa hen så ser jag vissa likheter mellan hen och min personlighet genrellet sätt när det kommer till att testa och prova på vissa nya saker och ting.


Har mött på en viss skeptism och fördomar bland de som inte testat appen. Och jag kan förstå den kritik som riktas gällande mot appen som nämns här (klick) , här (klick)och här(klick) men bortsett från den befogande kritiken så tycker att det osar lite väl trångsynhet och ett muttrande , missat-dricka morgonkaffet eller tee:et "Det-äh-braa-som-det-ääär" med armarna i kors och sur-näsan framme.Det finnns sååååå mycket jag skulle kunna skriva om allt om detta så det skulle nog behövas eventuellt behövas flera innlägg men av flera skäl så väljer jag att inte göra det. Det känns mest sjysst så.


Så vad kann jag säga då ? Gansks kort sagt så ser jag måååånga postiva fördelar, och det kommer rätt i tiden när ljudboks och att lyssna på appar är väldigt på tapeten. Har kännt mig såååååååå frusterad utav att vissa saker ska tråkigt nog annars i samhället hamna fokus på och det snöas in på. Det är jättetrist ! Men med CH upplever jag lite grann raka motsatsen so far, i alla fall under appens utvecklargång. Kanske det änndras med tiden ? Men som sagt jag förstår även problemet med kritiken och det behövs med lite kritiskt tänkade också. För att inte tala om det bereoende som appen fungerar faktiskt kan skapa.


Du kan läsa mer om appen här (klick) .


Veckans podd:Sånt är livet Alex & Ida . Don`t get me wrong, men håller med Ida i mycket det hon säger angåennde Club House -appen även om hon då inte hade än provat den- behövs ett ytterligare socila medie som stjäl tid i enn redan ängslig och stressad värld ? Vi behöver kanske snare plocka bort ett för att få sinnesro och hinna med i vardagen.

Club House kan vara bra om du behöver en live podd-ish att lyssna på om du vill döda lite tid men som sagt väldigt lätt att bli beroende.


Veckans samtal( / delad andra podd-plats som sagt) :Återigen Club House . Brukar inte alltid vara den typen av person som "fylls på med energi" utav att umgås med andra , jag har även mina andra sätt att "ladda batterierna" med vissa podds/snack var så givande så jag fick som ett litet kick med lite ny extra energi! Bara sådär! Härligt!

Veckans inte okej: att det handlar om en hype, exklusivitet och det skapar ett tryck och en efterffrågan, men att sälja Club House-inbjudningar till folk känns inte helt okejsom sagt. Ska du invite:a någon så gör det gratis eller låt bli

Veckans mysiga: Musik och återigen mitt tjat utav CH. De lärorika och givande digitala seminarier- i lagom nivå som en näringsrik salladbuffe´och jag försöker lära mig såmycket jag bara kan genom att fylla på rådet med lärorika "sallader" och "smoothies" . Vet inte om jag håller dock med om att det påminner om twitter mer isåffall som ens slags mix utav ett digitalt Almedalsveckan,TED Talk, Linked Inn ish och häng och minipodd i ett. Om diskusssionnerna är längre så nästan som ett helt "vanligt" poddavsnitt.Veckans besked: Eventuella framtida uppdateringar kan bli lidande framöverdå första prio är mest på att få i ordninng i hemmet . Det mesta är redan renoverat från scratch men det finns ett projekt som behövs göra om i hemmet till snäppet ännu bättre. Skulle det vara intressant att läsa om inredning/renoveringsinlägg?

Veckans vårtecken: Tulpaner i vas och så lite mer ljusa och soliga dagar!

Veckans fundering: överanlys😅

Veckans tacksamhet: är extremt lätt att hitta saker och ting i livet (allmänt generellt )som en kanske inte har, saknar och till och med längtar efter men jag är tecksam för att jag har sådant som verkligen inte alla har även om "normen" och social medier kanske får det och låta som att AALLLA har det.

Veckans Bloppis Bloppis: För den köpsugna så säljer jag diadem. För mer info klicka här (klick). Har du frågor så mejla mig ( kontaktuppgifter står i inlägget ) Kan givetvis skickas med post för en seriös affär.

Veckans köp: 2 Lyxiga Marseille - hand soaps som inte bara är ganska dryga utan doftar makalöst gott och pryder upp. Så fina etiketter!!

Den med "grape" doft är heelt ljuvlig och för tankarna till på den tiden när man hade sådana där liknande lipgloss med roll on och hade olika dofter. Minns ni dom ? Jag hade bl.a en som doftade exakt som "grape" Marsiellen gör men absolut inte på ett sådant sliskigt över sötat sätt som det kanske låter som.

Den med "orange" doftar som bittersöt apelsinmarmelad tycker jag och för tankarna till exempel till lyxig weekend frukost med rostade brödskivor eller nybakade scones typ.

Mina kommer härifrån (klick). (Gå in på fliken Doft & bad)Veckans hårinspo: Eller ja typ överhuvudtaget på senaste tiden. Har gått och kärat ner mig totalt i pastellaktiga och lite färgranna neonfärger, eller rärraere sagt färger som gör en glad . Men mest ganska mjuka pasteller . Kan knappt inte bestämma mig vilken färg jag föredrar eller "vanlig" strawberry-nyans i håret eller blont hår(riktigt ljus och hårig, sommaraktig nyans ). Dock efter pastell tror jag mest på strawberry.

Mycket ljusare nyans än så men gillar skarpt det casual, lösa uppsatta fest -feelingen med lockar och fall

Bild: Olaplexs instagram, dreamandcreativity

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Åh har själv inte clubhouse men hade varit kul att testa! Kram ❤️

nouw.com/happym
beattriicee
beattriicee,

Så härligt med en egen tusch på listan och väldigt härligt att läsa! Haha, har fortfarande inte använd appen men ska göra det, haha! <3

nouw.com/beattriicee