Veckan som varit

Veckans mest mysiga: Oj, vad ska jag välja? Lyxig a la´i nsta-frukost ifrån Amalia.

Yoghurt -tallriken & den veganska råggröten(?) Med mandelmjölk går inte av för hackor. Har upptäckt en riktigt bra serie (lysande skådespelare !!)
Som jag har sträckkollat på Netflix .Veckans bästa: Hänvisning till ”Veckans mest mysiga”. Förut över det så : ÄNTLIGEN har Verkstans handsprit Gotlandsbaserade kollektion ( olika dofter har olika ortnamn över ön) med eteriska oljor med doft som återfuktar kommit in i Visby-butiken. Tidigare har de bara gått och köpa i Tofta vad jag vet. Nya klänningar ifrån AJLAK ! Det bra:iga /härliga vädret samt tack vare bl.a ett relativt nytt schampoo jag har hittat och som luktar jättegott har jag sedan sist jag tvättade håret haft raka motsatsen till bad hair days-good hair days or more like hair on the fleek-days. Jag får kanske ta och återkomma mer om det i haul-inägg/ annat inlägg

Veckans inlägg: Klicka här(direktlänk till inlägget). Trots en massor med fel i inlägget som jag får ta och kanske göra om glädjer det mig att det blev uppskattat. Tack!💗💗 Jag hoppas att jag förmedlade den inspon jag kännde och har haft( och har än antagligen)


Veckans hur-mår jag/mående: Det har varit lite både och.Men kanske liiiiite mer åt det glada hållet även om jag i och för sig också kännt mig ledsen och frustrerad över vissa saker m.m andra känslor. Fysiskt så mindre bra pga lingonveckan.Blir väldigt påverkade eller mindre när den är igång på olika plan samt att jag har ju troligen Endometrios som kan påverka måendet också. Samt att jag måste gå till tandläkaren så fort hen är tillbaka efter semestern! På den fronten har det inte blivit bra.

Veckans sämsta: Ena örat som bråkar efter en tidigare tand som bråkade och som yttrade problem med örat osv etc (hade jag inte varit extra försiktig så hade det kunnat sluta med att jag hade blivit döv!!!!)! Det tar ju tid för örat/öronen att läka och jag har fortfarande problem med tryckutjämningen i örat så det känns typ nästan som man har bihåleinflammation - känner sig lite yr och blir lätt / extra trött. Jag har varit dålig med att försöka ta några ”näsnyp” och blåsa så man rensar och luftar öronen som man egentligen ska göra. Skulle egentligen behövt gå till doktorn men virustider ställer till det. Men bortsett ifrån det så finns det en annan sak som jag kan kanske skriva mer om någon annan gång.Veckans hack : Som sagt Verkstans handsprit i dess olika dofter. Det är så stark doft (inget för de doftkänsliga) så det fungerar som två produkter i en : desifikation & som naturlig ( eteriska oljor) och somrig parfym.

Veckans tips: Rökta makrillen vid Själsö!! Som gamle morfar( och som dessutom älskade fisk) skulle sagt- det är fina grejer sa fru Mejer


Veckans mest goda: Förutöver typical influencer-frukosten från Amalia

den perfekt färska & rökta makrillen med citron som säljs vid Själsö! Jag säger bara en sak: VI SKULLE HA KÖPT MER! Och just det Amalias hemgjorda flädersaft!! Och jag som inte ens gillar flädersaft!


Veckans inköp: Verkstan & Linarve-inköp. Mer om det i ett annat inlägg i så fall om det skulle kunna vara utav intresse.


Veckans fundering: Det var något jag funderat på och som jag började skriva på för att eventuellt publicera samt något annat. Men det jag har bl.a funderat utöver är den onyanserade och vad som verkar som okunniga & orealistiska inställning att negativitet får knappt existera. Att all posivtism och ”glada/postiva” tankar är faktiskt inte alltid så positiva utan kan faktiskt vara toxisk positivism . Och ja, tro mig det existerar . Jag har själv blivit utsatt för det, fått ”tipset” om att inte gråta (även om det var välmenat ) i en situation där jag hade faktiskt behövt gråta. Där jag faktiskt mådde sämre utav att hålla gråten inom mig.

Jag kan delvis förstå att det inte är så kul med personer som är pessimistiska och neggig:a men vad vet man vad de har fått erfara innan ? Jag säger inte att man ska bli medberoende och dumsnäll ”sympatisk”, men att tänka ett litet extra slag till. Det är en konst & träningsform (likt fysisk träning) att kunna välja att vara positiv även när det ser ut som att det finns få saker eller inga saker i livet att glädjas åt.

Och visst, jag kanske slänger sten i glashus men notera att jag säger verkar. För man kan aldrig veta som sagt. Inte för att försvar de för mycket men det kan också finnas skäl till att man varken orkar /vill gå in djupare på saker och ting.

Veckans energiboost: Må vara tjatigt- men Cafe´Amalia. Vegetariskt/veganskt och näringsrikt som boostar energiförrådet


Veckans låtar :Ja. Jag är än helt struck, insnöad och nerkärad i 80-talssynthar/låtar med 80-talssound som The Midnights som jag har nördat ner mig i . Vackra synhslingor som jag kan lyssna på länge. Och om igen om igen otaliga , onormalt mina gånger…


Listan kommer ifrån @beatriice men har modifierats om .(Varnar för eventuellt starka scener i klippet.)

Panamahatt // Här (klick) Kaftan// Sissel Edelbo Här ( klick). Kommer tyvärr tyvärr (& pinsamt nog) inte ihåg vad vad butiken hette men det var en liten Outlet-butik i stan . Örhängen // Här(klick) Klänning// HärKlick) /(Verkstan

Skor // Kan inte hitta för nuvarande modellen men här (Klick) är märket och de är ifrån Verkstan.

Väska// Här (Klick)


Nästan samtliga utommöbler är härifrån (klick). Sittunderlag // Här (Klick) /Verkstan . Det större bordet är bortskänkt utav konstnärinnan P. I// The Dreamandcreativity//

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,
Så härligt att du i alla fall känt dig en aning gladare periodvis ❤️ Hoppas du har en bra tisdag nu!
nouw.com/hilma
Hilma
Hilma,
Åh älskar såna här listor! 🤗 Vad många fina bilder! 💛
nouw.com/hilma