Vad jag har lyssnat på .

Recension ´Folkelore´-Taylor Swift

När man som minst anade det och det känndes som att det var inte allt för länge sedan "Lover"-albumet släpptes så släpptes sprillans nya "Folklore".


En helt annan genre och ton är "Lover" kan jag ju säga. Väldigt mycket lugna låtar och fina sångstämmor. Perfekt avkopplade musik att lyssna på med en kopp varm te nu i höstmurret och mörkret. Hur mycket jag än älskar Taylor Swift så är det Ingen musik som jag skulle lyssna på om jag vill bli mer underhållen och upp och "hoppa" till. Då är "1989" och "Lover" bättre för det och om man vill ha mer upptempo.

Musiken känns väldigt cinnematisk och känns som den skulle kunna passa väldigt till någon Netflix -serie eller film rentav.

Låten "betty" är en av mina favoriter ifrån albumet . Och speaking of cup of tea så tyckte jag bättre om själva videon till "Cardigan" än själva låten i sig som inte är min cup of tea.

Andra låtar som faller mig bättre i smaken är "the 1", "the last great american dynasti", "exile", "my tears ricochet", "seven", "august", "this is me trying", "invisible string" och "peace".

"Mirrorball" är underbart stämningsfull och vackra molltoner. Och "illicit affairs" gillar jag . Och texten. Lyssna på texten. Lyrics-mässigt gillar jag verkligen "mad woman".

"epiphany" är en vacker bit. "hoax" går inte helt av för hackor.


Introt utav bonus-tracket "the lakes" för tankarna först till en hip hop-låt men det ändrar sig ganska snabbt till akustiskinstrumentspel.

Single Girl, Married Girl


Indiegruppen/ bandet Single Girl, Married girl har fina och poetiska låtar. Dock inte helt ny platta(2018) men om jag inte missminner mig jobbar de på en nytt album.


Jag har varit länge i en period där jag har mest snöat in mig på elektronisk musik och mycket synthar i allmänhet och det gör jag väl i och för sig fortfarande men har börjat lite, lite smått sådär gått över till andra genre som country etc annan genre.// The Dreamandcreativity//

Gillar

Kommentarer