Trött höst


Som "vanligt" har jag modifierat om listan 😬.Beskriv din höst med tre ord.

I år ? Mörk, deppig och trött.Hur höstmyser du ?

Exempelvis Disney +, kopp te eller detta bl.a (såååå avkopplande ju ) :
Vad är det sämsta med hösten?

Den klassiska höstdeppigheten och att det är så mörkt ute och här på Gotland i alla fall tenderar det att vara lågtryck mer ofta vid den här tiden och på vintern. Och höststormarna.

Jag tror det var senaste vintern som de gick ut med varning om hur hård blåsten var och fick varnings-sms till min mobil om hänvisan vart utrycknnigsfordon/personal höll till om jag mins rätt.


Vad är det bästa med hösten?


Å andra sidan så kan höstrugget vara ganska eller till och med riktigt mysigt med en kopp varm te, stämningsfull / avslappnade bakgrundsmusik och / eller en bra film att kolla på och krypa under under filten eller täcket med. Det och så fredagsmys-snacks & sweetness till.

Kan tycka bättre om hösten på Gotland då höstarna påminner mer om den mer varma engelska hösten, det är jättefina höstfärger ute och jag kan nästan mest bara och stå beundra hur fint det är som sagt- och kom ihåg jag är egentligen inte (bortsett från Höst-myset i och för sig) så mycket för höst . Längtar mer till vitern än till hösten men annars är nog vår/ sommar mina favorit-tider så länge som det inte är värmebölja. Bäst är vårvärme.Hur ser din mest hösttypiska outfit ut?

Matthew Williamson -kappa. Vad hade jag gjort utan den? Ha,ha 😝Jag var väldigt sugen och hade fått span på några snygga jackor (fashion- passion-at-first-sight 😜 ) på Verkstan men tyvärr, tyvärr inte riktigt i min storlek . Och inte glömma min gotländska fårskinnsboa- den verkar ju nästintill en nationalaccesoar här 😉 I alla fall där jag bor. Det är sneakers alternativt heels från Linarve som gäller tills det blir alldeles för slaskigt ute -har ännu inte hittat ett par skor men i nödfall om det hinner bli för vinteraktigt ute så får ta fram mina kära Moonboots. Resten får jag ser vad det blir utav det menn jjag tror att jag kommer att bl.a köra med klännning så länge det går - ett utav mina favoplagg alla gånger ! Så smidigt att "hoppa" i 😛 ju och man käner sig feminim .


Vad kommer du att dricka i höst?

Te, te, te och te! Mycket lokalproducerade favoriter som man brukar bunkra upp med olika sorter ifrån Wallins Praliner vid exempelvis marknad/er . Rykande, varm kopp med Halfvede´s must a la´(tidigare ) Hedbergs musik & bok-cafe´ (där Cafe´Amalia ligger nu)- recept med färsk ingefära och cayannepeppar. Hälsoshot. Mycket viktigt såhär i förskylningstider. Kanske varm och rykande kopp med choklad . Varm choklad gjord från grunden alltså. Oj, vad sugen jag blev på klassisk ostmacka med varm choklad a la´dagis/skola 😁
Ska du resa någonstans i höst?


Räknas staycation och dylikt i sådana fall?


Vilken är den mest höstaktiga maträtten?


Typ mustiga och smakrika grytor . Rätter med kantareller som exempelvis förrätt a la´ smörstekt kantarell-smörgås eller Gamla Masters vegetariska cannelloni med kantareller.

Vilken är den mest höstaktiga efterrätten?


Gamla Masters nyponsoppa (ej spons tycker den är genuint riktigt god)- har man provat den vill man inte gå över till köp-nyponsoppa. Som med mycket annat smakar det oftast bäst med hemlagat och gord från grunden och mindre socker.
Bästa musiken för regniga dagar?Spotify-lista eller lounge höst-musik a la´YouTube. Om digital ( hur opersonligt det ä må låta) vedbrasa räknas som musik för själen när man verkligen inte pallar att ha bakgrunds som stressar -så ja. För lite mer svängigt och poppigt så är jag inne i en Dagny-period. Hennes pop-låtar är så underskattade!Relateringsbart.

Typ nästan i stil med något sådant här har jag sett ut när jag har diggat med i hennes låtar som har spelats om och om igen:


// The Dreamandcreativity//

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,

Mums för nyponsoppa!! 😍

nouw.com/beattriicee
modevetaren
modevetaren,

Vad mycket roliga frågor och svar! 😍

nouw.com/modevetaren
Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,

Åh, tack 😀 💕 !

nouw.com/dreamandcreativity