Sommar, sommar och sol. Havet och vinden och doft av kaprifol

Vad har du gjort ( i sommar)?


Tagit det mest chillt. Och har det blivit något så har det blivit staycation.
Reste du någonstans i år?


Nepp. Staycation är det mest närma i så fall.
Har du fått solbränna?

Nej. Suttit lite i solen för D-vitaminens skull . Jag är ju känslig för solen och för mycket värme. .Lite tråkigt kanske då sommarkläderna och make up kan ibland se ännu snyggare ut med lätt solkysst hy.


Har du hållit igång tränninngen under sommaren?

Här kanske jag kommer och bryter trenden med en eventuell impopulär åsikt, men vem sjutton pallar träna i värmen? Bad, simma ochh vardagsmotion kan vara ens sak. Det klart att det finns folk som gör det mer eller mindre utav, men när det är mellan 28-30 grader då pallar i alla fall inte jag. Jag skulle däremot kunna tänka mig fler mysiga höstprommisar framöver .

Vad har du druckit ?

Allt ifrån vatten med is och smaksatt med lime, Halvfvedes äppelmust, kombuscha i olika smaker som t.ex ginger & lime samt Cherry och mint , Barlingsbo Fläder-läsk ( tips, tips!) Smaksatt med naturliga råvaror och gillar att den innte är lika så söt som vanlig läskeblask) smoothie, Apelsin / mandarin-juice, Päroncider(päroncider är underskattat. Var en släkting till mig som fick in mig på det spåret. Det var långt innan Corona men det började mig att jag skaffade päroncider att bjuda på m.m annat gott för jag skulle eventuellt träffa min släkting och ville skämma bort lite extra med att bjuda på sådant som h*n gillade)m.mVad har du ätit?

Bl.a mycket Vegetariska sallader,lyxiga frukostar och finfika från Amalia, Bror San, middagar från Nunnan/ Bageriet. Blivit delvis också veg därifrån också. Skäms nästan att säga hur ytterst, ytterst få gånger som man faktiskt har lagat egen mat hemma ..tillslut börjar man längta efter ”vanlig, vardaglig” falukorv med mos ha, hah hur ”okreddigt” det än må låta . Jag fick sådan craving.

Biff täcke med tzatziki och champinjonsås och ugnnslagad potatis samt många utav de vegetariska alternativen har varit bland de bästa ifrån Nunnan/ Bageriet. Grillat och väldigt sommriga smaker. Special oxfilé-rätten från Gamla Masters doftade väldigt härligt och var en klass för sig.
.Vad var det bästa i somras?


Sommaren må kanske vara över ”officiellt” och de flesta har kanske börjat gå tillbaka till skolan eller sitt arbete m.m.

Även om de må ha blivit liiite mer kyligt ute skulle jag inte vilja säga att sommaren är inte HELT över på ön, i alla fall inte vädermässigt(eller så är det jag som inte vill erkänna att sommaren har sjungit på sin sista eller näst sista vers). Sensommar till stadiet utav början utav hösten möjligen, men inga löv på marken än. Men för att nämna några saker: Lyxig a la´instahelg-frukost från Amalia, Verkstan, pinfärsk makrillen med citron från Själsö det serverat med färsk mandelpotatis på coolfina tallrikar här ifrån (klick ). Klännningsfynden från Verkstan ochh mycket annat därifrån

Vad har varit speciellt i år som skiljer sig från andra /tidigare somrar ?

Ja och nej. Det som skiljde var ju Corona och att Medeltidsveckan fick sig till ett annat format pga av Corona-både till det bättre och sämre. Men mest bättre. Tänkte på vilket jobb de i MTV-teamet samt deras sammarbbetspatrners lagt ner -jag är imponerad och hur de verkligen försökte göra det bästa utav det möjliga. Tänk hur många timmar de lade ner och var igång från morgon till kväll i en vecka samt alla de timmar som lagts ner bakom kulisserna. Wow. Amazing.


Vilka tre ord beskriver denna sommar?


Sommrig, underbar och varm.Vad var det bästa som hände?


En fin händelse som förblir privat känner jag .Utöver det som sagt bl.a Verkstan & Cafe´ Amalia och att saker löste sig till sist när jag var rädd för att ”the shit had hit fan”.

Och det sämsta?Jobbigt, tungt och deppigt rent privatmsässigt.

Vilket var sommarens bästa köp?

Gannska Mycket ! Nästan det mesta från Verkstan säger jag bara även om jag känner mig tjatig . Kommer kanske skriva mer om det i andra/ annat inlägg framöver i så fall( Och ja, de är en av ganska få butiker som kommer hålla öppet året runt :)

Något du önskar du gjort mer av?

Hmm, möjligen mer staycation och gärna utanför muren. Kanske badat. Dock har det varit mycket alger i år men kanske hade kunnat bada i någon sjö.Och mindre?


Oj, det är mycket.


Sommarens mest goda måltid?


Rätt mycket. Älskar mycket utav det närproducerade . Men Gamla Masters specialare var en utav bland det goda.

Sommarens bästa godis?


Förutom Green & Blacks ginger- choklad och bridge-blandninng så för heta dagar Nannas Salta hallonkuddar & lakritskarameller från Verkstan- och jag är inte ens så mycket för godis längre. Men dessa var försvinnade goda enda nackdelen var att den var någon ingrediens jag inte tålde, men det var inte på farlig nötallergi-nivå.


Är du stolt över något du gjort?

Ja, lite faktiskt. Det skulle jag vilja säga.Något du önskar hade hänt som inte skedde?


Ja,absolut. Men det är privat så tänker inte gå mer in på det än så.
Vad vill du säga till dig själv nu inför hösten?

Vad skulle det vara?Efter ha läst @hilma s senaste öppna inlägg( kommer sakna att läsa hennes blogg) samt @artbyellinor s inlägg som jag kan relatera till allades , pinsamt för mycket till i vad de skriver så möjligen att påminna mig prestations & perfektions-prinsessan in mig att det får vara okej att allt kanske inte alltid blir 100% perfekt . En sak kanske att vilja ha någorlunda kvalité men det ska inte behöva hämma ens kreativitet som jag känner att det gör faktiskt. Och då ska det tilläggas att jag sällan som sagt får bloggtorka. Men återkommer till känslan och frågan - hur överträffar man sig själv ? Jag är mänsklig och ingen robot hur klyschigt det än må låta .Vilka låtar kommer påminna dig om denna sommar?

Dessa. Bland annat.
The midnights har gått varm i sommar. Har nästan lyssnat mest på de uteslutande. Pinsamt mycket faktiskt.Den mest goda glassen du ätit i vår/sommar?


Gotlatos hemgjorda Choklad, hasselnöt och citron-glass. Lavendel funkar också. Men oj, vad rinnig den är så jag föredrar bägare framför strut om man inte vill att det ska droppa smält glass - den smälter på tok för fort! Men god är den!Listan är en ihop mix ifrån @linnealarssonss och @isabylund sommarlista men har dock modifierats om.


Update: @hilma verkar var tillbaka. Inlägget skrevs tidigare när jag fortfarande trodde att hon hade paus.


Angående Medeltidsveckan så Medeltidsveckann Plauge Edition är vinnare av Årets Stora Turismpris! Whoop, whoop! Yey 😀

Region Gotland nominerade MTV .


Ur motiveringen till priset : Medeltidsveckan kunde på grund av pandemin inte genomföras som vanligt men har i sommar trots detta växt och hittat ny publik både i Sverige och utomlands. En stor omställning till digitalt som tidigare varit en långsiktig vision fick nu genomföras under en vår av permitteringar och oro. En festival om vår historia blev till ettt innovativt och framgångsrikt digitalt experiment (Källa : Medeltidsveckan).


/The Dreamandcreativity/

Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,

Ditt blogginlägg var ju så mysigt att läsa! Vilken sommar du har haft! 😊 Kul att du lånade listan!

nouw.com/linnealarssonss
beattriicee
beattriicee,

Vad härligt att läsa 😍😍

nouw.com/beattriicee