Som Kvinna Måste Du Vara 5 Gånger Bättre Än Männen i Musikbranschen-(10 Sanningar Om Mig)


Del 3 och 4 om 10 sanningar om mig.

När jag inte skriver här på blogg, gör reaserch, inlägg skapar content & fotograferar till blogg / social medier så pysslaar jag med musik. Musik har hur klyschhigt det änn må låta alltid varit på ett eller annat sätt en ganska stor del utav mitt liv.

Vid 3-års åldern lärde jag mig att spela fiol och studerade klassisk musik vid Lilla Akademin (klick). Här ffck jag lära mig allt ifrån hur en polka skulle låta och dansas om jag minns rätt ( minnns att vi fick polka-klubbor som vi skulle ta med oss hem och äta EFTER vi hade tränat på att dansa polka hemma. Jag var den enda vad jag kan minnas i alla fall som gjorde vad läraren sade , väntade med min polka-klubba efter dansen medans mina klasskamrater tog och åt upp sina klubbar ) till solfege.


Ville sjunga "moderna" och "coola" låtar.

När jag blev äldre och fortfrande höll på med musik så ville jag hellre köra "moderna" och "coola" låtar men min dåvarande sångpedagog tyckte inte om att jag hade tagit efter vissa "popfasoner" utan tyckte jag skulle sjunnga mer klassiskt. Hen menade kan man sjunga klassiskt så är det enn väldigt bra grund som sångerska - för då kan du sjunga eller, ja åtmistone har mycket lättare att lära dig anndra genres. Lite som ungefär om jag minns rätt att det kan vara för dansare som utbildar sig till att bli proffesionella dannsare- de lär sig ballet som grund.


Men ju äldre jag har blivit destu mer stolt och glad är jag över att jag har den klassiska musiken som grund att stå på -den har hjälpt mig att förstå och har något mer lätt för att snappa upp vissa genres och förstå hur de är formade även om jag inte kanske har nödvändigtvis nog bekantat mig tidigare så mycket vid den genren.

Började skriva poesi vid ca 10-11-årsåldern.

Jag började att skriva poesi vid ca 10-11 årsåldern. Poesin utvecklades några år senare till låtskriveri. Det låter kanske så klyschigt men det föll rätt så ganska naturligt för mig och bblev ett sätt för mig att avreagera och få ut mina känslor.

Om exemeplvis någon hade bettet sig illa åt gick jag hem och knåpade ihop på en låt om hur jarg och sårad jag kännnde mig.


And the rest is history🙂.----


Ber förresten om ursäkt att jag har varit dålig på att svara på era kommentarer men jag har haft minst sagt ganska fullt upp och småstressigt på sistone. Men jag har också haft det sååå kul och och sällan kännt mig så överlycklig och njutit utav det som varat.!!!!!Få innsupa all kunskap och sådant jag inte kännde till. Men också kännt mig blyg (!) och nervös då jag har försökt att tämja och gå utanför min comfort zone vilket i sin tur känns läskigt 😬- men å andra sidan har jag lärt mig att det är gannska oftast då man lär sig som mest och utvecklas också som mest.


Intensivt men lärorikt & Sammy Jay Powell berättar om livet som kvinnlig musikproducent.

Det har varit såååå mycket info att ta in och alla nya intryck som gjort mig ganska slut men känner att batterierna ( i skrivande stund) är laddade igen. Tror jag kännde mig trött också för att det var lågtryck och samtliga webinnaren ( som det låter som så ett seminaruim fast digitalt istället ) hölls på engelska , det plus om nya saker som jag inte kännde till gjorde att jag fick koncentera mig lite extra och att det var så intensivt med mycket information på denn relativt korta tiden med tanke på allt man fick lära sig under den tiden ( dock känndes det nästann som en lång skoldag😅). Och så lärorikt!!


För internationella kvinnodagen så anordnade Musikmakarna (klick) initiativet "Female songwriters day" med stöd utav andra organsiationer och företag. Man mennar som jag har förstått det att kvinnor ochh icke binära kommer inte fram i spotlighten lika mycket som de manliga kollegorna. Man vill att fler kvinnor och icke binära personer ska få ta mer plats i musikbranschen som likaså inom filmbranschen är mestavis bestående utav männ och i synnerlighet är det mycket vanligt med manliga musikproducenter än kvinnnor.Musikproducenten Sammy Jay Powell tog b.l.a upp och berättade om den oerhörda postiv respons hur andra kvinnliga artister/ sångerskor blivit så lättade (av olika anlednningar ) att få möta en kvinnlig producent. Att de allt ifrån kännner att de kan slappna av lite mer och inte känner sig lika granskade från topp till tå , att de inte känner att de behöver skämmas för att de menstruerar just den dagen till att öppna upp sig om privatlivet och lätta på hjärtat osv.


Hon nämnde att som kvinna inom den (mansdominerade)branschen att måste man vara fem gånger bättre än killarna- hur sjukt är inte det??!


I ett av webbinarerna gick man smått in på om att som kvinna så kan man känna sig som att man är rädd för att bli bedömd utifrån sitt utseende "- ser jag verkligen okej ut?" Det är sååååå trist att tjejer ( de som gör det ) ska behöva känna så och det medför att de känner sig begränsade med rädsla för vad andra ska tycka om hennes utseende.

Jag blir så ledsen utav att höra sådant även om det kanske tyvärr inte är någon nyhet som kvinna/ tjej precis 😔🙁

Sammy Jay Powell.

Lunch. Raggmunk utan bacon/ fläsk för min del.

Bricka och dricksunderlägg "Sergel Torg" (om jag minns korrekt) från Gotländska Konsthantverkare & Formgivare. Suuuuupernnöjd med dom!! Snacka om klassiska produkter med kvalite´!!! // Bord härifrån


Linnea Debs blev inställt.

Lunch från Bageriet (klick) Fick tyvärr slänga i mig lunchen i pausen (äter helst inte framför datorn. Blir så kladdigt) så jag inte skulle missa nästa webinar.Lite raggmunk, gryta, sallad, bröd & färskost med chili. Minns det som gott och särskilt den ungnsbakade potatisen.

Egentligen skulle låtskrivaren Linnea Deb haft sitt webbinar vid den pausen men hon var sjuk så det ställdes in.

Linnea Deb.


Linnea har skrivit b.l.a dessa tre stycken utav låtarna som gick till finalen i årets Melodifestivalen.

Hon har även skrivit det tidigare vinnarbidraget "Heros".


Inés Martinez Llinas om networking & Masterclass inom mixning & mastering med Melisha Minell.


Inés Martinez Llinas var en av alla föreläsande som pratade om vikten networking m.m

Inés Martinez Llinas

Musikproducenten Melisha Minell körde en masterclass inom musikproduktion. Gick igenom alltifrån tekniska saker, facktermer och förkortningar till att gå till botten med historian inom mixning och mastering ( för er som har noll koll inom musik och jag är förvisso inte någon producent men om jag har förstått det rätt så är det bland det sista man gör under produktionen utav en låt innan den är färdig för att streama på Spotify m.m Man helt enkelt förbättrar låten så den ska låta så bra som möjligt ). Kanske jag borde hoppat av här ochh i synnerhet med tanke på att det var överkurs för någon som jag som sagt som inte är producent men valde att lyssna lite på hennes webbinar endå. Och även för mig var det i alla fall jätteintressant att få lära mig om historian bakom mixning och mastring- varför fick jag inte lära mig det i skolan?? Så känner jag😛 Ha, ha!

Melisha Minell


Mónica Velez pratade om songwriting men hann inte med så mycket då tekniken började krångla så det blev inte så mycket med det . Men innan tekniken började krångla så fick för mig att jag kanske skulle förstå liiiiite av vad hon sa då hon snackade på spanska men nej, hon pratade så fort och min spanska var kanske inte den bästa heller 🙃 ( Har enn gång i tiden kunnat prata nästan flytande spanska när jag var yngre . Språk är en färskvara och något man måste hålla gång.) Så jag får nog faktiskt köra med den översatta och texten versionen så här i efterhand 😅 .

I väntan på att Mónicas uppkoppling skulle komma tillbaka så såg vi på lite utav Zara Larssons YouTube-konsert. Inlägg med klipp ifrån konserten och extranummer finns här (klick) om du ännu inte inte har läst eller kollat på dom än.


Foto: Skärmdump, Musikmakarna & The Dreamandcreativity


Om jag minns rätt nu så var det totalt ca 300 kvinnliga deltagare varutav som representerade ca 50 olika länder samlades tillsammans. Hur coolt var inte det??!


Har fler webbinars att hinna med så det får bli plugg med det senare 😅! Jag vill inte lova för mycket men blir det lite tyst här på blogg så som sagt kan det bero på som sagt : 1. renovering. Nu är det bestämt exakt vilket datum det kommer bli. 2. Kan eventuellt kanske vara upptagen och ha min fokus på annat som jag i skrivande stund kan ej gå in på just nu.


Det betyder dock inte att jag har glömt er 💕!


Ska göra något eller några inlägg (antingen förtidsinställer jag eller publicerar dom vid senare tillfälle) till annars blir det som sagt att plugga vidare med tanke på deadline med webinarien m.m .


Hoppas att ni får en finfin dag💗

With love The Dreamanndcreativity

Gillar

Kommentarer