Only the young(Svarar på era frågor)Här kommer svaren på era frågor från Q& A:en.

Vilken serie är din favorit just nu?


Ärligt talat så avskyr jag egentligen serier om jag inte kan som med t.ex Netflix & andra streamingtänster kan få alla avsnitt samlade så att man kan plöja igenom och se de flesta så det blir mer som en film man kollar på än ett enskilt avsnitt som avslutas när man kommit in i den(vilket man kan u för det mest nu för tiden. Det varlige värre förr på den fronten).

Det där med att sitta och bänka framför Tv:N varje vecka avskyr jag! Och även om det görs en recap utav förra avsnittet så har det hunnit gå tillräckligt lång tid för att jag har nästan glömt vad som har skett i överlag.

Även om den är något rörig att hänga med i så har jag skarpt gillat "Continiuum" och då brukar vanligtvis Sci-fi-genren inte vara min grej- eller vänta kan det varit jag som har ändrat mig? För på senare tid har jag börjat faktiskt gilla och kolla påminde serier/filmer inom den genren. Eller så kanske de har varit undantag.


Men hur som helst så var den sjukt spännande. Tyvärr har jag inte hunnit kolla alla avsnitten innan Netflix hann ta bort den från sitt utbud 😟. Om någon vet var man kan se den någon annanstans (funkar även utan med svensk text ) så vore jag hemskt tacksam💗💗 för det och då får du mer än lägga en länk här under kommentarerna till den.


På tal om spännande - den kanske inte är min favorit men spännande är den. "Between" som går på Netflix och den är ifrån 2016.

Trots att den inte är en nysläppt serie så känns den om inte mer aktuell i dagens Corona-tider. Självklart är den ju dramatiserad (som det brukar vara med filmer /serier för att skapa en viss känsla och stämning som sällan tar hänsyn till logik och verklighet till den grad som om det vore en genområ och oklippt dokumentär) men jag och mfl tycker faktiskt kunna finna en del likheter med den och dagens Corona-läge.


Precis som i serien så har ett smittsamt virus spridit sig i den lilla orten karaktärerna i serien bor.


Jag vill inte berätta för mycket utan att spoila men jag anser utav så långt som jag har tittat på den hittills i skrivande stund så är den någorlunda sevärd i alla fall.En hatkärlek för den kontroversiella "13 reasons why" också för de tar upp ett väldigt tabubelagt och skildrar ett väldigt känsligt och väldigt (men ständigt ) aktuellt ämne i dagens samhälle på ett provocerande och väldigt obehagligt "raw" (känsliga tittare varnas!). Riktigt (och ruggit) bra skådespelarinsatser.


Inom likande ämne som ag har förstått det, så en serie jag tänkte ta och kolla på (så kan med andra ord i nuläget inte säga hur jag tycker den var ) är "Filthy Rich" och handlar om Jeffrey Epsteins offers berättelser, hur han utnyttjade sin förmögenhet och makt för att begå övergrepp.


Som sagt jag vet ännu inte hur jag tyckte den(plus att man får såklart försöka ha ett öppet sinne och ta saker och ting med nypa salt vad det än handlar om som media har att framföra. Tyvärr) var men jag har etti starkt intresse på ett Jan Guillou-mässigt sätt när det handlar om maktmissbruk. Det är ett utav alla saker som kan få mig att koka och "puttra" några grader mer än en en kaffebryggare utav ilska.
En serie jag har börjat kolla smått på och som jag fastnat för är "Den stora blomsterkampen". Det är som mästerkockarnas version utav utbildade florister & amatörer.

I ena avsnittet så fick de i uppgift att skapa en haute couture-klänning utav bokstavliga blommor(!) Wow, rena rama ögongodiset ! Något som Lady Gaga kanske skulle haft på sig fast dock mer "gulligt" och feminimt än vad man är van att se henne i.


Annars gillar jag "Lost & Found Music Studios"-serien( på Netflix) som handlar om några ungdomar som går på en låtskrivar/producentskola för låtskrivare och musiker. Passion för musiken, rivaliteteten sinsemllan och känslor som uppstår.


Väldigt bra musik och några utav mina favolåtar kommer från den serien.


En serie som är en utav mina favos just nu är "Followers" också på Netflix.


Foto: Decider, Netflix , New on Netflix UK, Flixble, Radio Times, Flixfilmer, IMDb, Netflix Canada, What`s new on Netflix, Only on Streaming, Akademibokhandeln, Rättvisepartiet Socialisterna, Goomba Stomp

Vad är det bästa med att blogga tycker du och hur länge har du bloggat?Här på Nouw? Några månader blir det väl nu. Men totalt på andra plattformar så ett par år och då har jag haft andra bloggnamn.

Ideén till sälva konceptet med den här bloggen och namnet kom jag på medan jag befann mig under en svår kris privatmässigt.

Även startat upp bloggar en utav dom var en fan story-blogg som handlade om Justin Bieber (alltså en blogg där man skriver som fan-noveller/romaner om exempelvis en specifik artist.) men på något sätt rann den ut i sanden dels bl.a för att jag kännde att ett "strängt"- men ack så begränsat ämne tog död på kreativiteten.


Det bästa med att blogga? Oj, det är nog flera saker men jag älskar ju att skriva , att utrycka mina åsikter och känslor m.m

Även att nörda ner mig i vissa ämnen ( där har ni mig i ett nötskal🙃😉 haha ) och jag älskar att hålla på "klippa" och "klistra" med layout redan sedan jag gick i skolan. Det var där jag fick upp intresset för det ens. Att fotografera är inte så dumt heller. Men även ni som läser, gillar och kommenterar mina inlägg. Tack💗! Och stort extra tack till du som läser lite extra noggrant inläggen och har verkat ta in lite på djupet vad man har sagt. Sådana kommenterar betyder verkligen extra mycket.

Det jjag gillar med den här plattformen(inte för att jag fått så jättemycket hatkommenterar innan, men endå) är den positiva andan här bland andra Nouw´s bloggare. Postiva, uppmuntrande, inkännande som vissa utav er verkat vara.

Ingen tråkig avundsjuka och jantelagens avund (som jag dessutom avskyr !! Varför ska man hacka ner på sig själv och inte få ha god självkänsla eller självförtroende??Eller åtminstone att du inte får visa det utåt i alla fall. )-tvärtom💗💗! Inte vad jag har märkt av än så länge.


Jag tror att jantelagen är delvis också utav en generationsfråga (inte alltid dock då den sitter så inbiten i den svenska själen och den sociala normen) så mitt hopp går till den yngre generationen som verkar ha ibland en annan (mer sund och icke lika toxisk) inställning och förhållning. Vissa som kanske är rent utav trötta på den . Faktiskt.


Men så finns det även andra fördelar som jag kanske kan ta i ett annat inlägg någon gång om ni är intresserade att höra utav 🙂

Angående jantelagen & att mitt hopp går till den yngre generationen så kom jag tänka på Taylors Swift låt. Texten I den låten: " Only the young, only the young can run so run". Så passande.

Av: L. N/ The Dreamandcreativity

//The Dreamandcreativity//

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Haha SAME, är sämst på att kolla serier men vissa kan jag kika på om jag fastnar för dom som de 10 första minutrarna :'D <3
nouw.com/emmaengstrom