KÄNSLOSAM LISTA

Det får bli ett hop -mix utav senaste veckorna och senaste veckan nu fast i listform då det var ett tag sen jag skrev en lista.


Den blev mycket mer känslosamt och djupt i början än vad jag hade tänkt mig. Så håll i er 😅!
SENASTE VECKORNAS BÄSTA


Musik, min fina vovve till busfrö ❤️❤️ och kladdig, mojsig kladdkaka med MYCKET kakao i.

Att se Elin Keros face skina up när hon pratar passionerat om hur mycket Medeltidsveckan betyder för henne- jag är så blir jag berörd när jag hör henne prata om det ❤️. Passionerade som nördar ner sig i något intresse de har och som de älskar- fy, tusan ni anar inte hur mycket jag älskar det 😍😍 även i ämnen som kannske inte ens är min cup of tea. Älskar engagerade människor och som kör sin grej även om det kanske inte ses som "Svensson" att göra det.


@emmaengstrom ´s jättefina ord och med allt vad hon inspierar. Det kanske låter som jag beskriver en kärlekspartner nu men det gör jag inte men hon får mina sämre eller mörka dagar att kännas ljusare. Aah, jag blir så blödig o blir alldeles tårögd i skrivande stund när jag tänker på det❤️ Jag kan inte skriva NOG om allt jag har att säga om Emma!


Det är så små saker som som kan göra större skillnad än man tror ( oh, no här kommer snart tårarna känner jag😭 ha, ha😅! ).


Det hon verkar göra för folk är något så ovanligt och bland det finaste man kan ge någon idag-sin tid. Och att man faktiskt lyssnar på riktigt .


Som optimistisk realist beundrar hennes optimism , hur hon verkar kunna se ljusglimtarna även där det må vara mörkt.


Det är inte alltid lätt att vara optimistisk för alla och särskilt inte när folk kan känna som att det är mycket i deras liv som går åt pepparn och de känner tillslut att de ens har något kvar att leva för.

Det är en träningskonst man måste precis likt fysisk träning att underhålla. Det är väldigt lätt hänt att tappa hoppet i sådana här tider- till och med för mig som har en optimistisk sida.VECKANS SÄMSTA


Tror jag fått nippran och blivit verkligen craaazy (känns det som, ha ha ) angående i privatlivet. Jag tror jag håller på bli tokig 🤣🤣 (gammal tant i förtid) . I`m mad, I´m going nuts🤣! Är 30-årskrisen redan här? Skämtåsido. Men för att vara helt seriöst har jag faktiskt kännt mig som om jag håller på bli galen.

Var jag inte less och frustrerad innan så har jag UTAN TVEKAN blivit det nu!!! Mycket ilska, frustation och ledsamhet som tagit sig till form som jag inte har kunnat springa förbi så att säga 😛


Se även ”Veckans Frustationer”


En annan sak jag kom att tänka på: jag har märkt att notiserna fungerar dåligt nouw förresten. Får gillande och kommentar ibland utan att de ”ploppar” upp.


VECKANS GODASTE

Seriöst går knappt nästan ens att välja . Finns såååååå mycket gott (både inom mat som fikaväg)..


VECKANS PROVA PÅ


Cherry & mint-kombuscha. Tror inte jag kommer köra med den ofta men älskar man väldigt söt läskeblask så kan tänka mig att man kanske gillar den bättre än min favorit som är med ginger & lime

Rawfoodbollar gjord på äpple, hasselnötter och smaksatt med kanel och kanel & kardemumma

VECKANS SETT /LYSSNAT PÅ


Kollade nu i veckan på en film på Netflix som jag inte minns var den hette🙃 Även lite smått kikat på Hej Gotland men ska definitivt någon dag att ta och gå igenom några avsnitt. Och Elin Kero som sagt.
Alltså jag har ju personligen svårt musikaliskt sett att lyssna på Zara-men hon har haft vissa bra låtar och duetten med Carola-Wow, det måste varit Zara´s bästa framträdande jag har sett hittills . Även sångmässigt rent klangmässigt i alla fall.


Och ganska mycket annan musik också för den delen ( inlägget blir alldeles för långt om jag ska lista exakt alla).VECKANS TIPS


För fika om du är i Visby och älskar choklad- kladdkakan eller mer nyttig variant och alternativ till det "vanliga" fikat After eight -rawfoodkaka-nomm! Omnämnd i självaste White guide nu i sommar, här hittar du dom ( klick ) 😀 .

Dock är det lite från dag till dag vad som bakas och finns på plats, så det får man ha lite i åtanken 😅 och det är typ nästan alltid folk där (bl.a så viskade en fågel mig i örat att man har sett Lia Boysen käkat/fikat här ).

VECKANS GOTLAND


Den välkända värmen i det här landet :P på gott och ont- en del utav mig tycker om att sommaren ”utökas” och är någorlunda långvarigt- MEN en annan del avskyr värmen, främst den tropiska tryckande värmen . Ha, ha så dubbeltydigt


Återigen har jag tänkt på hur fint det är här- jag slutar som sagt aldrig riktigt vänja mig vid det💗❤️!VECKANS FRUSTRATIONER
Vad ska jag börja med ??!


Jag får nog rada upp dom 😅😂


1. Jag har inte hittat en viss sak. Den verkar som spårlöst försvunnen trots att jag är 80-90% säker på att jag har sett den tidigare och till och med minns senast när jag använde den!!!!


Man kan knappt ens kalla det för kreativt kaos( viist ni att det finns studie/undersökning om jag minns rätt där man påvisar att lite ”huller om buller” med grejer framme främjar kreativiteten? Att man blir faktiskt mer kreativ utav att vara i ett rum med grejer än väldigt minimalist sparsmakat och mer kal miljö?) Dels för att jag i värmen inte pallat ta hit proffesionellt städ som jag annars brukar ha( en superlyx jag kan unna mig och få mer ork över till annat ) så det har inte blivit lika mycket utav den den genomgrundliga ”flyttstädningen” som jag brukar ha. Och sedan har det fått flyttas om grejjer hipp som happ, huller om buller (känns nästan som på gränsen men inte riktigt ;P, som att jag lever på ena byggarbetsplats fast mindre dammigt och något mer städat :P ) för att få plats med min nya möbel .2. Jag stör mig som sagt ENORMT på att inte ha en fungerande mobil och allt krångel det innefattar med det. Dom där tre veckorna tills Apple släpper nytt känns som en evighet just nu, vilket det lutar åt just nu men så länge som jag inte har beställt något så är jag fortfarande öppen för nya förslag, tips och råd som jag nämnde här (klick) . Just hit me up I sådana fall!


3. Se ”Veckans sämsta”.
4. Om ni dricker kaffe nu eller så ställ ner koppen så ni inte sätter i halsen för det det här är inga najsig:a saker jag kommer gå in på 😛 Läs på egen risk så att säga 😛 ha, hah 😅 ! Och jag lovar , jag kommer bespara er på exakta detaljer 😉 Det har ni mitt ord på!


Haft ett braaaa tag problem med avloppsrören (gamla rör sen jag vet inte när de ärligt talat har ”uppdaterats”, alltså bytts. Det är gamla rör vu snackar om, tippar jag .Det jag kan säga utan att gå in på detaljerna är att jag känner igen liknande ”symptom” när vi hade problem med gamla rör ute i Stockholms Skärgård, innan de byttes ut och det blev bättre) av och till men igår/idag var det nog det bland utav det värre jag har varit med om just här:O INTE OKEJ.

Förutom att rören är gamla som gatan, bokstavligen skämtåsido ;) så kanske det kan bidra en hel också att sommargäster eller de som bara är över helgen t.ex spolar inte tillräckligt ofta så då står rören stilla vilket i sinn tur kan orsaka stopp som jag har förstått det. Det har rensats och fixas hemma med med nästan alla medel/ verktyg känns det som men endå det har bara löst sig kortsiktigt, även fix från proffs så det mer easy peasy ska ”sila” lättare - men har det hjälpt? Kanske på en mikronivå möjligen men i det stora hela? Tyvärr, nej. Så det verkar vara. Det här verkar vara på en mer djup nivå.


Så snälla-har ni bostad/ landställe på Gotland eller lånar(även fat ni ”bara” lånar/ hyr och till ägaren) av någon eller så försök tänka på att ni ser till att spola lite då och då när ni är här eller åker och tittar och spolar igenom rören då och då-helst så ofta som möjligt . Kontraproduktivt och ironiskt nog att det ska behövas då man snackar om att spara på vattnet på ön, I know!


Nä, jag förstår inte hur regionen har tänkt där.SENASTE STORA INVESTERINNG


Även om jag är hitflyttad så har jag varit rätt ganska mån om att vara vara en Gotlands-patriot xD :D :D Att stödja det lokala näringslivet m.m) :`D- vilket även har märkts av lite grann i valet i min inredning ( klassiska kalksten och sterotypiska lammskinn m.m).


Fick hem G.A.D-möbel ( Får nog återkomma mer om det i annat inlägg :D om det skulle kunna vara utav intresse ju ) med leverans i från Tofta .


G.A.D står för Gotland Art Design, alltså riktigt hantverk och möbler utav gid kvalite´( är sååååå nöjd sedan tidigare första G.A.D-inköp ifrån H10. Detta är andra G.A.D-inköpet ifrån G.AD`s egna outlet) Fortsättning följer 😉 .SENASTE VECKORNAS ”Nämen!”


Från att inte hitta den specifika saken och allmänt känns som vissa saker har gått upp i rök :P så något som däremot har kommit fram några böcker som jag har tidigare undrat lite var dom tog vägen :P. Böcker som jag knappt ens läst!! Älskar när man gör sådana random fynd 😀! Försökte läsa men haft lite svårt med koncentrationen(var nog för trött för att läsa på ”vanligt” vis direkt ur en bok, är ju mest van nuförtiden att läsa ljudböcker/lyssna på poddar) men får försöka ge det en ärlig chans en annan gång i lugn och ro- och tro mig då kommer jag stänga ner alla möjliga, eventuella stressiga distraktioner .Helt ganska plötsligt från ingenstans så hörde jag vad som lät som medeltidsmusik i stan(!) :O :D :D ! La upp story på insta hur det lät . Fick sådan Medeltidsvecka-feeling, till och med mer än jag hade när det var Medeltidsveckan så satt och verkligen myste till Elin Kero`s högkvalitativa och stämningsfulla Medeltidsveckanvloggar.
SENASTE VECKORNAS KONTROVERS


Den franska indiefilmen som kommer gå på Netflix och som har blivit het potatis. Människor har reagerat och tagit illa vid hur man valt att promota och att man ens tänker hah en film som normaliserar ett väldigt allvarligt ämne.

Jag är dock inte så insatt i ämnet men utav lite skumläsning så hör ag ifrån andra håll som menar att det verkar vara raka motsatsen- att regissören ser ett problem som hen vill upplysa om. Men jag vet som sagt för lite om det -men ja, om det inte är för att skapa "buzz" och lyfta upp ämnet så reagerade jag på det också.Uppdatering: Efter ha kollat på Pierre XO`s YouTube -videos så är jag faktist beredd på att ändra mig lite. Det är inte alltid jag håller med honom inom exakt allting but this could eventually makes some sense

Här hör ni en av mina favoYouTubers snacka mer om det.

Foto: The Dreamandcreativty, Cafe´Amalia

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Nämen alltså du skämtar?!! Du anar inte vad dett gjorde min dag att läsa - TACK till tusen! Så himla fin och go du är med dina ord <3 Kram i massor till dig <3
nouw.com/emmaengstrom