Kan Vi Inte Göra #Supportyourlocals "trendig" igen? -#Grytorochkastruller.

Vad hände med hashtaggen #supportyourlocals ? Var det bara en fluga som dog eller typ tynade ut någon gång lite i början i fjol?

Det är något som jag har funderat över.

Det är så tråkigt att den tycks ha dött ut för typ ett ganska bra tag sedan som sagt.

Resturang och Café-branschen går ju fortfarande på knäna och vissa restauranger har fått stänga ner verksamheten som exempelvis anrika Världshuset Lindgården här på Gotland, eller bli illa tvungna att sälja sina landställen för att inte krascha direkt i konkurs och personlig konkurs. Inte något tillräckligt med stöd har de heller fått ifrån regeringen ( som jag tycker förövrigt är väldigt nonchalanta mot krögarna & resturang/ cafe´folk! Fy tusan alltså! Skärp er och släng för en gång skull byråkrati-tänket och agerandet i papperskorgen där den hör hemma!! Och folk som hävdar att de beter sig barnsligt eller / och kan väl börja jobba inom andra branscher får mig mest bara att skaka på huvudet och sucka ... Har folk inte förstått att Covid-19 inte "enbart" drabbar resturang & cafe´-branschen. Visst finns det väl branscher som kanske drabbas hårdare än andra but still. Och nej, jag anser inte att det är barnsligt att på ett konstruktivt sätt sätta ner foten som de gjort och gör än via #grytorochkastrullertagen - jag tycker att det är jättebra!).


Alla kanske inte har möjligheten att handla lika ofta och stödja som jag försöker göra. Om fler kunnde handla enstaka gång för att stödja det lokala näringslivet. Jag har nämnt det förr men det tåls att upprepas en gång till. Vi kan inte ta sådant förgivet.


Mitt landställe ute i Stockholms Skärgård är ett ganska tydligt exempel för det. Innan ens Corona så för några år sedan så lade man ner öns lokala matbutik . Här kunnde man åka eller gå och köpa en iskall glass i sommarvärmen eller fika till badet. Jätte god greveóst att ha på de nygräddade frallorna till frukosten ute på varenda på morgonen, annat välbehövliga och vardagliga produkter m.m m.m

Det är en sak om man verkligen inte har råd men man lurar sig själv ( och andra) genom dumsnålhet.


Angående om #supportyourlocals och att stödja näringslivet så tänker jag många bäckar små- alla kan inte göra allt men vi alla kan göra något tillsammans. Klyschigt men sant.

Även om du inte vågar att sitta på resturang så ta med sig take away. Är du inom riskgrupp våga be och fråga någon som kanske kan handla åt dig om du inte vågar gå in i butiken/ restaurangen/ bageriet/ caféet.

Det lokala näringslivet behöver oss. Stöd i den mån du har möjlighet och kan (även om det bara är lite) . Ditt stöd räknas -som sagt många bäckar små 💕


På sociala medier har man sett hashtagen #grytorochkastruller gått ganska hett. Ifrån Sigtuna till Visby .

Koreanskinspirerade Bror san

Corona har gjort så att bl.a restauranger som Bror San i Visby har fått dra ner på sin personal och har fått tänka om helt. Nu går det tyvärr inte att beställa som "vanligt" utan man köper färdiggjorda take away-boxes antingen direkt ifrån restaurangen eller i lunchdisken på det lokala ICA Torgkassen i Visby.


Här (klick)// här (klick) //här (klick)// och // här (klick)// kan du läsa lite mer om upproret ifrån restaurangbranschen som har fått nog ifall du har missat det och inte vet vad jag pratar om och dess konsekvenser som kan få om detta inte tas lite mer på allvar .

// The Dreamandcreativity//

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Åh ja det är så himla viktigt ❤️ Kram

nouw.com/happym