Inspo För En Elegent & Festlig Dessert: Lyxiga Visby-Pralintårtan 

"Wisbytårtan – en hyllning till världsarvstaden Visby."

Citatet kommer ifrån Lena Bertholdsson . Klicka här för att komma vidare till den äldre intervjun.


En väldigt klassisk, elegant och exklusiv tårta som passar utmärkt att ha vid festliga tillfällen. Den här tårtan har jag haft både till jul och andra tillfällen. Jag brukar köra min enligt H10-style, då det oftast går att få en liten bit till kaffet( inte för att jag personligen dricker kaffe men andra som gör) utav den till fikat på H10. Så credd går till H10.

Men min rekommendation är att ska man köpa till fler personer än 1-2 personer så lönar det sig ofta mer att köpa en hel tårta. Vet att den finns att köpa på ICA Torgkassen vid Stora Torget i Visby (om ni vet fler ställen så får ni gärna kommentera ) .


Det här behöver du:

Bertholdssons & Holms handjorda Wisby-tårta.

Färska eller frysta hallon ( jag brukar oftast helst ha ekologiska hallon )

Ett stilrent eller vackert fat att servera på ( betydligt ett mycket bättre val och mer elegant än ur en plastlåda 🙃 i alla fall ha, ha !)


Så här gör du:

Då tårtan är som ren pralin, mer utav en pralintårta typ så förvara den svalt.

Ta fram hallon. Har du mer gott om tid så häll upp hallonen och låt de frysta hallonen självtina ( den metoden brukar jag oftast köra). Värm hallon i kastrull eller väldigt kort i mikron för snabbt resultat. Oavsett vad du väljer så huvudsaken är att hallonen fått safta till sig så det blir som en hallonsås.

Ta fram tårtan och skär upp en ganska liten bit då den är så otroligt massiv, det är som sagt nästan bara ren choklad i den med en marsipan-botten. Toppa med hallon ochh ringla över . För extra lyx och välbalanserad upp smakerna så garnera med enstaka citronmeliss och skär upp/ lägg fram olika citrusfrukter ( apelsin, blodapelsin mandarin, physalis you name it ) i en liten skål . Om du inte tycker att det bblir för sött så toppa med väldigt lite florsocker runt om tårtan på ett elegant sätt

Voliá! Klart! Nu kan du och resten utav familjen( OBS! Detta är lite mer utav en "vuxentårta" så inget jag rekkomderara för småttingarna. )/ släkten avnjuta utav denna raffinerade och lyxiga tårta . Bon appétit!

Gillar

Kommentarer

itismadeby
itismadeby,

Var kan man hitta den tårtan?

nouw.com/itismadeby
Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,

Det står i inlägget. Vad jag vet än så länge så verkar den bara gå att köpa här på Gotland 😊

nouw.com/dreamandcreativity