Influencers / Content Creators  I Sociala Medier Om Gotland & Medeltidsvecka-längtan


Uppdaterad 30 juni 09:06 2021
Både "större" som mindre infuencers / content creators ( ha, ha jag har lite svårt att ta det sista ordet i mun- jag gillar det inte! Tycker nog bättre om influencer som ord även om det må har blivit urvattnat ord)Känns som att en bom med turister kom ovanligt tidigt i år. Typ nästan Almedalsvecka eller Medeltidsvecka-volym på. Lång kö til
ICA Torgkassen på dagen som inte verkar vilja ta slut. Det har säkert med Corona att göra att svenskar väljer att resa inom Sverige


Hearts & Horses

Tershine

Lessilu

De går genom Visby innerstads gator , äter hemmagjord gelatogglass på Gotlato, besöker fisk & skaldjurs -resturangen Bakfickan samt Bryggeriet och dricker gotländskt lokalbryggt öl och besöker nstagramvänliga butiken Akantus . Dom bor på anrika Värdshuset Lindgården och besöker även botaniska trädgården i Visby, fikar på St. Hans Cafe´ och kollar på en utav alla filmlocations i stan där Astrid Lindgrens Pippi Långstrump spelades in.

Galgberget som ligger en liten bit utanför den medeltida staden är också en historisk plats de besöker där man en gång i tiden avrättade människor.


Ulrika Stilling

Stockholm Walks

En av mina favoritkanaler på YouTube. Mest videos från Stockholm och närliggande områden och städer. Det här är antagligen nog kanske inte sista gången du ser mig skriva om Sweden Walks igen.

Det började med att jag kollade och fastnade för lite att kolla på YouTube-kanaler och videos där man går runt i olika städer och filmar staden och gatorna typ i "slow tv" -style. Först ut var New York City , Tokyo kom med på något hörn och sedan från min kära hemstad Stockholm. I enn värld där saker ska gå snabbt och det mesta rusas förbi är det terapeutiskt -ja, nästintill faktiskt väldigt avkopplande att få haka med och kolla på digitala turvandringar runt om i äldre, vackra städer.

Denna gång är Stockholm Walks i Visby ! Whoohoo! De har tidigare gjort videos från Nynäshamn.

Grace on Tour

Lindybeige

Men ååååååhh, ni anar inte vilken längtan jag haft de två senaste månaderna efter Medeltidsveckan! Och den blev ju inte direkt sämre eter den här videon . Kalla mig gärna för PK men gillar dock inte hans humor som gör sig lustig på andras bekostnad på ett icke acceptabelt sätt men, men örutöver det absolut sevärd och ganska välgjord video och dessutom ovanligt lång och ingående. Även om det kanske är på en liite snobbvarnning så uppskattar och tycker det är bra att han vill belysa det genuina historiska i både mode som inredning, att han verkligen går in på detaljnivå. Love it! Sååååå mycket Medeltidsvecka- feelinng fångat i denna video! Annars som sagt rekommenderar jag Nevnariens (klick) äldre Medeltidsvloggar & Medeltida Jul ( en kortare och mer intim och personlig version utav Medeltidsveckan som sagt. ) -vlogg för Medeltidsvecka-feelingen- dom är episka!

Amanda Lundgren


Finns alldeles för mycket tips och smultronställen att rada upp på rak arm sådär men ett utav dom som jag kunnde komma på är Tofta strandbbageri- mer underskattad fika än Toftas får man bra leta efter!
Amanda lade upp i sina stories på instagram att hon var på Gotland. Precis som Therese Lindgren & Matgeek tidigare har gjort , så valde hon att bo på Novi Visby Resort Hotel

And guess what ?! Ha, ha Visby I ett nötskal - det igår typ inte att undvika att man förr eller senare möter på folk ( här har du en av anledningarna varför det blir lite svårare att flytta Almedalsveckan till Stockholm - närheten till ganska mycket )! Den såkallade "slumpen" som det heter ju enligt folkmun, så såg jag faktiskt henne gåendes ( med sin vloggkamera i hand) någonstans mitt i hjärtat utav centrala Visby.

Det var nästan så jag knappt kännde igen henne !Hon såg lite annorlunda ut i verkligheten . Jag hade nog lätt kunnat tro att det var hennes dubbelgångare om jag inte visste 😅.


Jag har inget "bildbevis" dock eller så utan ni får ta mitt ord för det 😅🙂 och även om jag hade haft det hade jag aldrig aldrig velat publicera några "paparazzi-bilder" . Nej, give people some space!


Angelica Blick

I
sina stories visade Angelica att hon inte & co tog färjan till Gotland, körde svettig workout samt sprang med AirPods i öronen i Visby,var på Surflogiet och drack drink med sällskap och fridfull och llugn frukost på balkong med fin utsikt mot den grönskade gården. Gotland i sitt esse.

Solnedgångarna sedan slutet av maj och nu i juni har varit heeeeeeeeeelt fantastiska. Vi snackar om LA-sol. Jag håller med @beattriicee om att det känns som sommaren kom så fort ju!! Det är denna rama typiskt svenskt väder- så varmt att man kan gå i tunn bomullsklänninng utan problem men mot kvällen då blir det så kyligt så helst både sweater och / eller fårskinnsboa och byxor måste åka på!Det rogivande lugnet som kan ha den inverkan utav den naturnära omgivningen på Gotland och att få ta det lugnt.

Foto: Instagram

Gillar

Kommentarer

svullo
svullo,

Jag håller med om att content creators är lite tungvrickning, här har du ju ett ypperligt tillfälle att skapa ett nytt bättre ord, tex info-kreatör 😊👍

nouw.com/svullo
Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,

Det har jag faktiskt inte tänkt på!

Nja, personligen tycker jag det låter så...( en impopulär åsikt möjligen ) löjligt överdrivet förfinat ungefär som med vissa andra yrkestitlar . Även om det jag gör ( oavsett hur många följare man än har ) så känns det svårt att jag skulle kalla mig själv för "content creator". Även om det må kannske låta klyschigt och utnött så heller att jag inspirerar än att vara en någon sorts avhumaniserad "maskin" som det senare låter som (my opinion).

nouw.com/dreamandcreativity