Hipstermaffian (är framme igen &) stöttar det lokala näringslivet

Ah, jag är mätt. Mätt & belåten.

Såhär i virus-tider 🦠 (det som ni hör & läser om i media, sociala medier och så) så försöker vi stötta det gotländska resturang/ café-livet. Även om det må krylla utav högkvalitiva och exceptionella krogar här på ön (En av mest krogtäta i landet) så får vi inte ta det förgivet att turisterna må finansera näringslivet så som brukligt på sommaren.


Visserligen en betydligt mindre ö och betydligt oerhört mindre turister än på Gotland, så det kanske inte går och jämföra helt och hållet men jag har sett hur det kan se ut när man verkat eventuellt ha tagit butiker,resturanger & cafeér etc förgivet som på vårat landställe ute i Stockholms Skärgård. Och det är jättetråkigt när sådant sker eller verksamheterna försvinner eller minskas. Vi svenskar måste bli mycket, mycket bättre på att stötta det lokala och även lokala producenter. Tyvärr så sätter ju prislappen och/eller branding awareness käppar i hjulen och slår ut de mindre producenterna.

Det är otroligt viktigt att vi stöttar det lokala och inte förlitar oss helt på det importerade. Det kan vara ohyggligt bra att vi kan vara självständiga nog vid eventuell kris som kan uppstå (inte där med sagt att jag skriver detta för att skrämma upp dig som läser detta på din skärm nu). Hur som helst tillbaka igen.

Vi delade på en fetaost,ruccola,honung,ost och mandel -galette från Creperie & Logi aka "Strykjärnet"(som det heter i folkmun ).

Jag provade även en galette med kyckling,creperiets hemmagjorda pesto,tomat m.m samt den veganska galetten med champinjoner,solrosfrön,olivolja,soltorkade tomater,spenatblad med havre-freiche m.m(När jag går till det "Strykjärnet" brukar jag typ 9 gånger av 10 välja deras veganska som tidigare har varit med pesto bl.a i.Såå god 😍😍❤️❤️) Alltså dom var såå goda 😍😍❤️❤️!!Men.så.goda(skall läsas med samma ton som Linn Ahlborg brukar ha när hon "hälsar" på sina tittare )😋 I och med att galetter är gjorda utav en ört så är de dessutom glutenfria.

Sjyssta som de var skickade de med deras goda,ekologiska och alkoholfria äppelcider ! Utan äppelcidern- inget riktigt och det ultimata "Strykjärnet"-käk enligt min mening (som knappt dricker ens alkohol) 😉😃😀

Dock hittade jag inte var päronet hade lagt Äppelciderflaskan någonstans så det fick bli Captains kombucha(min favokombucha so yet. Därutav kommer rubriken till det här inlägget ifrån ett internt skämt om hipsters. Klassiska och typiska skolexempel om "tvättäkta" hipsters. Jag anser ju att hipsters har fått liiite oförtjänat rykte. Varför denna avsky? Skämtar om att jag är deras "advokat"(få verkar ju vela ta dom i försvar 😛 så någon måste ju ta det ansvaret och göra det ärofyllda uppdraget😉 ha, ha! Eller hur 😏) inte varför samt Kopparbergs Fläder & lime och det funkade nästan minst lika bra 😉😀
Ändring : Designen på bloggen har bråkat med mig ett tag och får ingen bukt med det. Det får heta duga . Hellre att designen är kanske lite för tråkig än allt för rörig.

Det här kommer även påverka att vissa eventuella inlägg kommer upp senare pga utav att den mesta tiden har fått gå åt till designen och allmänt förstå mig på den här nya bloggportalen. Jag är kanske ännu inte helt och hållet till 200 % hemma i det men det tar sig lite med tiden.


#Strykjärnet #Creperie&logi #Gotland #Coronavirus

Gillar

Kommentarer

Wilma,
Det är så viktigt att stötta restaurangerna just nu!
lagamobilen.se/