Hade kunnat varit på önskelistan om det inte var...

(Det mintgröna är jag inne på. Godisfärger. Väldigt bra klänningsår för i år även här på ön (om ni inte visste det älskar jag klänningar ❤️) bland butikerna måste jag säga


Fick inspo ifrån coola Betty Who(dock var hennes inga Dr Martins tror jag men de var ganska lika) och har blivit insnöad på ett par Dr Martins även om det har blivit kanske lite väl mainstream så kan jag inte låta bli och tycka hur snyggt / coolt det ser ut med rätt sorts outfit. Men jag personligen känner att de får inte överanvändas i stylingen vilket jag kan ha känt att de gör. )


..dels för att kläderna är ej gjorda i naturmaterial eller så är det få % utav naturmaterial . Jag avskyr den typen av plagg som är inte låter huden få "andas". Huden "kippar" efter luft och man känner sig klibbig. Och just vår/sommarkläder är det i synnerhet extra viktigt när det är mer varmt ute och solen gassar på.


Det är trist när man hittar fina plagg (tyvärr många utav dagens kedjor eller mainstreamklädbutiker. Men även bland tyvärr, tyvärr bland "fina" boutiquer också allt mer och mer) men det är helt fel matrial.

Lite så grann känner jag om influencern Matilda Djerf s kollektion för ett utav de större varumärkena som synts flitigt och blivit hype:at utav influencers.Hon verkar vara en riktigt ball fashionista och jag gillar hennes style annars skarpt. Men kass kvalitet på matrialet utav plaggen är ju betydligt mindre ballt och det tycker jag inte om. Det känns dessutom vääldigt omodernt att fortsätta att blanda in konstmatrial.

Jag som konsument vill verkligen inte se det något mer. Det känns gammalt och förlegat som sagt. Visserligen stod det på deras sajt om det med miljö/frakt om jag minns rätt. Men hur kan vi vara så säkra på det ? Hur kan vi verkligen lita på deras ord?

Det är inte alltid så lätt som konsument att alltid veta om man inte tittar mer kritiskt och göra verkligen mer djup ingående research.

Jag vet ju varumärken/företag( dock inte inom modeindustrin ) som får att låta att deras produkter har både det ena och det andra som t.ex där de påstår att de har "miljötänk" men de nämner såklart ingenting om att de utnyttjar "billig" arbetskraft . Där det kallas för "socialt ansvarstagande" . Att "de får komma ut på arbetsmarknaden".

Så bra kanske man tänker som konsument då.


Jag säger inte att vi konsumenter ska stå för hela ansvaret-nej, men vi måste ge företagen en vägriktning vad vi accepterar

Kalla mig för att vara blåögd men det är verkligen dags för modeindustrin att till fullo och mer tänka om och inte enbart låta ekonomin m.m styra.


Hade jag haft ett klädmärke eller gjort en kollektion så hade jag verkligen försökt undvika konstmatrial i den mån som det gick. Helst enbart sköna naturmaterial annars hade det fått vara.

Jag vill tro mer på denförhoppningsvis omvända kommande trenden att influencers tar bara och jobbar med varumärken/företag som de känner verkligen genuint för och kan stå. Det är nästan så jag känner mig lite trött och mättad på kollektioner efter kollektioner och så kanske merch på det

Även som "stor " influencer får man aldrig ta sina följare för givet ju. De bör finnas något personligt och genuint annars lessnar man.
Bild: NA-KD


Spola fram till 0:22 . Den första låten 😍😍

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,
Men wow för färgerna, kläderna och stilen! 😍
nouw.com/beattriicee