Exklusiv & Festlig 3 Rätters - Världshusets Lindgården & Hemmagjorda Kanapéer  (del 1)

I know. Det är ett litet tag sedan. Inlägget skulle publicerats tidigare men jag har haft (och kanske fortfarande har? ) sådan tekniska problem som förhindrat att kunna publicera det. Försökt att få till den sista "slutklämmen" då det annars har egentligen var färdigt för att publicera det men det har som sagts nästan VARENDA gång hakat upp sig just att ladda upp bilder.

Mitt internet har allmänt på sistone varit lite si sådär med så kanske det kan ha påverkat också. Hursomhelst har det som sagt varit JÄTTEsvårt att göra inlägg med bilder nästan överhuvudtaget. Men ÄNTLIGEN så verkar det fungera nu.


Åt gott men kan inte säga att det annars förövrigt var den bästa dagen och kvällen jag har haft- långt ifrån. Nämner lite grann om det och om julen i det här( klick ) inlägget.


I och med Corona så valde man likt många andra resturanger på ön ( som även resten utav landet ) att köra take away med det mesta och även med nyårsmiddag.

Det blev Världshuset Lindgården (klick) trerättersmeny efter ha tittat bland andra menyer från andra restauranger som erbjöd nyårsmeny. Var inne på Bar & Kemi´s meny som lät intressant men jag kännde inte riktigt för fläskfilé som huvudrätt till nyår och är inte så mycket för griskött så det blev som sagt Lindgården. Desserten lät spännande och lockade som sagt.

Precis som med den första Nyårsmenyn (som också var take away) som du kan läsa om här (klick ) så åt inte allt under en och samma dag /kväll .Krämig Skaldjurssoppa


Citerar enligt Lindgårdens egna beskrivning utav denna mycket festliga och exklusiva trerättersmeny : " Med plockad skaldjurssallad på hummer & kammussla."Handblåsta retro-cocktail/ champagneglas i vintage-stil från Temerity Jones / Café Karamellboden ( Obesevera att jag köpte dom för par år sedan så vet ej förtillfället om de finns kvar i lagret ).

Bild dock ifrån arkivet men drack exakt ur samma champagneglas . Just dessa bilder är förvisso tagna med egen kamera men under ett ganska långt tag har jag annars lånat kamera så jag har inga bilder på champagneglasen för i år.

Lindgårdens Black & White


"Gotländsk oxfilé & hemgjord kalvkorv smaksatt med gotländsk tryffel.Tillsammans med en pommes Anna toppad med ört- mie de pain. Serveras med en portvinssås samt en tryfferad kalvvelouté."Tog foto på nästan det mesta utav rätterna men tyvärr, tyvärr så blev det inget foto ifrån huvudrätten så "lånar" bild ifrån Lindgården.

Lindgårdens nyårsdessert

"Frisk Citroncheesecake med vit chokladcremeaux toppas med Gin & gurkpärlor samt svartpepparflarn"

Foto: dreamandcreativity, Världshuset Lindgården


Jag tyckte nästan att det mesta höll hög kvalite´. Jag är ju personligen inte så mycket för korv i allmänhet, även om denna var en betydlig mycket mer lyxig variant så hade jag nog faktiskt hellre haft mer utav den otroligt fina oxfilén som var jättegod ju, eller så hade jag kunnat skippa korven helt för min del.


Jag gillade verkligen pommes Anna med Ört-mie de pain till som känns mer som ett mer lyxigt, sofistikerat och annorlunda alternativ istället för en mäktig potatisgratäng. Rättenn kännandes inte lika tung tack vare delvis p.g.a den, så det var ju toppen!

Soppan var god, kanske lite stark och koncentrerad kanske. Men definitivt en utav de bästa från menyn.Desserten lät spännande och lockade måste jag medge. Precis som mina gamla mormors så älskar jag och har nyfikenheten att våga prova nya grejer ( inom en viss gräns dock haha men annars rätt ganska öppen ) och okonventionella sådana . Och sedan är jag för den delen tidigare ett cheesecake-fan och har en grej på ett nästan lätt OCD-mässigt sätt😜 att testa olika cheesecake som kommer i minn väg 😀 , skämtåsido ha, ha! Som vissa letar efter ide perfekta jeansen har jag varit på "jakt" efter den "perfekta" cheesecake:en.

Gin & gurkpärlor var bland det mest intressanta och som jag tyckte bäst om på cheesecake:en efter det tillhörande nästan lövtunna kakflarnet med svartpeppar (lite för söt för min smak dock). Konsistensen på cheesecake:e var lite väl för stabbig för att gå hem hos mig. Hade behövt mer syra, citrus eller något för att bryta av . Botten på cheesecake: en var för söt men rätt så ganska elegant och estetiskt tilltalande eller hur 😀?

Alkoholfritt . Pommac är så underskattat!

OBS! Ej från Lindgården. Egna och hemmagjorda kanapéer vid nyår.

Gillar

Kommentarer

MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,

Så mycket gott. Tyvärr har du och några andra fallit ur min följar lista av misstag och du får jätte gärna följa mig igen. När jag här om dagen bläddrade igenom i min vänlista så automatiskt raderades vissa vilket är så himla tråkigt. Och jag vill bara säga att det är inget jag gjort medvetet nouw levde sitt egna liv. Men du är så himla välkommen tillbaka. Stor varm kram ❤️

nouw.com/minresatumörmittliv