Det här med tandläkarskräck.

Hejsan! Hur är det med er? Jag är sjukt trött efter haft senast en låång dag, från morgon till kväll.

Käkade typical instafrukost från Amalia . Yoghurt -skål med frön m.m, lyxig äggmacka med rädisa och sallad och så en(sååå goda teer de har 😍 MUMS!) utav mina favo-teer från Amalia- rött te(påminner om hallon-te).


Senare under dagen så kikade in på Verkstan som fått in fint höst-nytt. Ska "erkänna" att jag fick lite inspo och fick lust att genast "hoppa" till höstmyset (och jag är då inte en höst-person så jättemycket vanligtvis) men blir lite mer svårt när det fortfarande är "kaos" här hemma.

Blev ju ganska slut som bara den😪 😅 efter kört på angående fix med G.A.D-möbel . Det fick följa med en kasse där ifrån och hår- produkter ifrån Cam & Co men tänker mig i så fall att det får bli annan haul och review-inlägg i sig.


Kännt mig på kanske något märkligt sätt som (huvudkaraktären i)" Tiffany`s at break fast " 2.00 och känner mig som någon "uppdaterad" version utav någon kunglighet med min Verkstan-klänning ihop med vissa accessoarer till 😛


Mot kvällen vegetarisk broccoli -soppa & pannkisar med jordgubbsylt ochh kokos- sprinkles på. Samt en jättegod fetaost -sallad (tips, tips!) tidigare från Amalia.

Var ju också hos tandläkaren då jag började misstänka att det kanske kunde vara början till problem (bl.a fått ilningar i gaddarna) men det visade sig faktiskt inte vara alls mycket fel! Hade inga hål. Och tydligen verkade det bra med att köra med lime m.m som jag har gjort. Däremot att tandköttet kan reagera lite vid surt ( typ som lime, apelsin etc ), men inget farligt samt känslig tandhals efter tidigare ingrepp med en tand som tidigare hade bråkat och ställde till det. Var sååå hemskt .Fick ta medicin som en sämre & inkompent tandläkare skrev ut som jag inte tålde trots att jag påpekade att jag är generellt sätt oftast känslig för mediciner.

Det hade kanske kunnat slutat sämre än vad gjorde om det inte var för att trots att de flesta tandläkare hade semester just då så löste det sig att jag fick ny medicin som jag egentligen inte tål heller men, men den fick mig i alla fall inte må lika dåligt som den första och min vovve reagerar inte lika så att jag stinker pillerburk längre. Bieffekten var sådan. Samma dåliga tandläkare och mycket dåliga kollega till sköterska bidrog till och spädde på min tandläkarskräck.


Den dåliga tandläkaren verkade nästan som en light version utav hur den sterotypiska och stränga pianolärinnan sägs ju vara .


Tydligen diagnosticerades jag att ha "feber" efter fått frågan om jag "känner mig varm " och undrar om jag har feber så fick en temper inkörd i ena örat( av den mest dåliga sköterska jag mött på som patient) utan någon förvarning eller minsta pedagogiskt förklarande vad de ska göra. Va? Gör man ens så?


Att det var var sommar och att jag var ganska hög på adrenalin verkade man inte ha tänkt på.


Som patient så märkte på båda att de ville kanske inte vara där. Har sällan kännt mig så dåligt bemött ochh icke omhändertagen som patient alltså!!


Tidigare innan så skulle sköterskan göra en grej som känndes så ovant och läskigt. Halvt dålig instruktion och när jag bad efter stöd, att h*n skulle hålla i mina händer då så lite nonchigt avfärdade h*n mig. Svetten lackade trots deodorant


Hur som den andra medicinen som jag tålde bättre men inte helt gav förbiverkningar som var rätt jobbiga och som påverkade vardagslivet så fick sluta med den tillist.


Man kan helt enkelt säga ganska mycket besvär under en längre tid.Jag har varit lyckligt lottad och haft turen. och ha bra tandläkare så jag har aldrig haft tandläkarskräck. Har jag tyckt att det har varit obehagligt ? Absolut. Läskigt ?Absolut. Men inte på en ångestnivå a la´tandläkarskräck . Däremot kan det kanske satt spår sedan råkade jag hamna EN GÅNG, notera en gång hos såkallad tandläkare med kollegor i yngre dagar som var allt annat än empatisk och sympatisk och verkade inte förstå eller kunna se ur patientens vinkel. Bara för att det är kanske en självklarhet eller peanuts för dig som jobbar med det yrkesmässigt behöver det inte alltid vara det för just patienten.

Attityden var typ som att jag var kinkig och fånig som inte lyckades att vara foglig nog att låta "tandläkaren" greja utan någon som helst bedövning ( seriously, varför ??)


Tyvärr, så efter tidigare bemötande så började jag utveckla en tandläkarskräck . Fick panikångestsymptom enbart av tanken att sätta mig i tandläkarstolen och genomgå behandlingen.

Jag har faktiskt blivit bra behandlad och väldigt väl omhändertagen vid andra tillfällen inom vården.
Tack vare att jag inte haft tandläkarskräck allt för länge samt fick en mycket skicklig ( kan inte säga tjata tillräckligt nog om hur sjuukt , lyckligt lottad jag är ) tandläkare som kunnat i lugn och ro, väldigt , väldigt försiktig hantera min tandläkarskräck utan att ens behöva sövas ner eller ha minsta lugnande medicin i kroppen eller något. Är inte det rätt otroligt endå?


Själsö


Visby

Foto: The Dreamandcreativity, AJLAJK

AJLAJK-klänninngen som jag har typ nästan bott i sommar och tänker nog fortsätta tills den riktiga höst/vinter-kylan kommer intågandes.Peppar, peppar men brukar ganska oftast vara varma höstar på ön.

Gillar

Kommentarer