Älskade & Hatade Mello -  7 Låtar Melodifestivalen  2022 Deltävling. 1


Årets melodifestival, alltså Melodifestivalen 2022 sätts igång nu i helgen.

Tycka vad man vill om det men jag har personligen någon slags hatkärlek till programmet ish .

Jag avskyr den utav flera skäl, men å andra sidan kommer jag inte helt ifrån att flera utav mina favoritartister har varit med minst en gång och deltagit samt jag älskar allt möjligt som anses sådär stereotypiskt schlager-glamour( på senare år tycker jag det har varit en bristvara med det i tävlingen ) med allt vad det innebär med glitterig scarf ish , paljetter och glitter och jag är ett STORT fan utav ack, så klassiska tonartshöjningar ( Vem kan säga nej till en snygg tonartshöjning liksom ? Hah, ha. Mello eller inte. ) .


Ett utav de främsta skälen varför jag inte tycker om programmet är för att jag tycker det inte alltid är världens bästa kvalitet´på låtarna som är med enligt min mening och de låtar som ÄR bra enligt mig har tyvärr, tyvärr oftast tendensen att inte ta sig vidare. En del låtar som faller i glömska och / eller som inte alltid får tillräcklig spotlight som de förtjänar.


Men jag måste säga att jag är ovanlighetens skull imponerad utav årets startfält utav det lilla jag har hört so far. Väldigt hög kvalite´och i synenhet för att vara vid starten.


Jag vill bara klart och tydligt poängtera att jag i skrivande stund ännu inte hört låtarna i sin helhet utan bara en kort förhandslyssning, så ut ifrån de jag har lyssnat på den relativt korta lilla tiden så är ligger dessa på min topplista som favoriter.
( Observera att funkar det inte att klicka på de klickbara länkarna så kan det bero på att SVT har tagit bort )


Jag kommer att försöka gå efter själva låten, inte artisten i ifråga utan hantverket i låtskrivningen i sig och vilken som jag anser som mest catchy. Gärna att den får sticka ut också ifrån mängden.Schlager kommer ifrån tyskan och betyder " något som slår", en "hit" helt enkelt.

Foto: SVT / Melodifestivalen1. Bananas - Malou Prytz (klick)

En av låtskrivarna som tidigare skrivit "Heros" med Måns Zelmerlöw, "Voices" med Tusse mfl andra bra mello/ pop-låtar Det här var lite svårt faktiskt då jag verkligen, verkligen gillar "Innocent Love" och främst själva stilen på den men "Bananas" känns mer trallvänlig och har en mer tydlig hook och känns allmänt mer tydlig och välarbetad även versmässigt också. En bra pop-låt! Det här gillas!


Foto: SVT / Melodifestivalen2.
Innocent Love - Robin Bengtsson (klick)

Den här låten borde typ dela första platsen med "Bananas" känner jag, men if I have to kill one my darlings som man brukar säga så får "Innocent Love" komma på andra plats.


Jag är riktigt, riktigt svag för låtar som ger 80-tals-feeling som denna gör samt effekter som reverbs generellt sett- vilket jag personligen älskar . Påminner väldigt mycket om "90-talet" - WAHL som var med 2021, men men det struntar jag i .

"90-talet "med WAHL - en av alla SÅ underskattade mello-låtarna. Utom all kritik att den inte gick till finalen åtminstone
!

Foto: SVT /Melodifestivalen3.
Som Du Vill - Theoz

L
yrics som rimmar på ett klassiskt klyschigt sätt som jag älskar ( hatkärlek ) och catchig. Den har en "sväng" som jag tycker om. Klart godkänd pop-låt! En låt som jag tror växer ju mer man lyssnar på den.

Foto: SVT / Melodifestivalen4.
Let There Be Angels - Shirley Clamp (klick)


Det spelar nästan ingen roll hur fin låten än är - även om en ballad är på Oscar-nominerad-nivå så i bästa fall om knappt ens då brukar ballader generellt sett och väldigt, väldigt tråkigt gå hem i Mello men det struntar jag blankt i ! Jag älskar ballader helst och särskilt smäktande sådana i" Disney-format " / Disney- stil på.


Rätt så fint budskap i lyrics:en so far vad jag kan höra och jag gillar melodin ganska väl . Den påminner om Charlottes Perrelli `s låt "
Belive In Love Again" .


5.
Hold Me Closer - Cornelia Jakobs (klick)Det här var inte helt lätt. Personligen föredrar jag egentligen mer det popiga och catchy:iga som i "Moving Like That "- MEN jag tycker att "Hold Me Closer" sticker ut mer och även generellt sätt bland alla låtar totalt i deltävling 1.


Jag har som försökt att inte låta mig färgas för mycket utav de andra artisterna utan försökt att lyssna främst på själva låtarna i sig så gott det går, men jag tror att Cornelias Jakobs röst kan vara också en bidragande faktor. Höga poäng lyrics- mässigt som musikaliskt kvalitetsmässigt . Känns genuint.

Foto: SVT / Melodifestivalen6.Moving Like That - Omar Rudberg (klick)

Låt med lite smått latino-vibbar . Jag vet inte om andra chansen gäller för i år, men om det är "som vanligt" på den fronten tycker att den borde gå till andra chansen.

Foto: SVT / Melodifestivalen

7.Hallabaloo - Danne Stråhed

Poäng för kul låttitel. Inte min kopp utav te genremässigt generellt sett direkt kan jag väl påstå , men får endå högre poäng och hade antagligen fått lite högre placering om det inte var på grund utav att det som sagt var för ovanlighetens skull en del bra låtar vid startfältet - helt okej för att inte vara min cup of tea -genre som sagt.
Dreamandcreativity

Gillar