Bokstavligen Åratal Sedan Jag Sist Gjorde Pepparkashus- What`s Next?! Bakningsblogg?  


December var inte helt perfekt ( finns det något som är det i livet ?) kan jag inte påstå precis även om det kanske kan verkat se ut så i sociala medier. Däremot var den nästintill ganska relativt nära perfekt som man kan komma för att vara vid den årstiden på några år.

Julen har faktiskt inte alltid inneburit som sagt bara eller ens kanske myspys enbart . På senare tid har det varit väldigt ångestframkallande utav många skäl, de flesta utav dom privata sådana skäl samt ack så klassisk julstress mer eller mindre utav .
Äntligen så i fjol nu fick jag relativt lite mer lugn och ro och mådde generellt sätt ganska mycket bättre än så dags. Äntligen fanns lugnet m.m för att pyssla med pepparkakshus ( tro mig, pepparkakshus är inget man gör om man är eller känner sig stressad om det ska bli bra. Det går liksom inte att stressa fram ett pepparkakshus om det som sagt ska bli bra. Spelar ingen roll hur otålig eller godissugen där är ). Jag måste erkänna att jag är någorlunda eller tja, väldigt nöjd med slutresultatet för att inte gjort pepparkakshus på bokstavligen ämååååååååååååånga år samt yttre omständigheter som att jag hade tänkt haft lite annat mer godis än NonStop-knappar och egen hemmagjord kristyr. Kristyren var i ärligt talat väldigt svårarbetad för att få ett någorlunda okej eller snyggt mönster . Typ som att försöka sminka sig med produkter med väldigt lite pigment i och använda sig utav dålig redskap utav applikator.

Gör man egen kristyr - inte nog med att det smakar MYCKET bättre utan då kan man också välja själv och addera osv vad som behövs eller inte behövs för att ändra på konstisenen ( den jag arbetade med var för tjock ). Och ärligt talat så kalla mig gärna för överambitiös (även om jag inte är någon bakbloggare so far haha ) men jag är inget stort utav fejk - precis som med mycket annat så bli det oftast bättre med att göra från grunden så det går. Även om man kanske inte har någon lust att göra egen pepparkaksdeg, stå och kvala ut och bygga från scratch så som sagt the moral of story : gör åtminstone din egna kristyr från scratch.
Efter lång torktid ( som sagt det blev först inte riktigt helt som jag hade tänkt mig men efter fått in "tekniken" gick det bättre senare ) och flera timmar senare totalt tillsammans. Phu! Jobbigt men oj, så roligt! Definitivt mersmak .
Vad är här näst (om det forsätter såhär och är ska vara så här roligt!!) ?! En bakblogg?! Hahah.

Jag är som sagt ingen bakbloggare men är det såhär skoj det känns att bakblogga?!!

Håller jag på bli en Taylor Swift ( som säger sig också tycka om att baka ) där?! Jag är rädd för det. Haha. Skämtåsido.


December-tider eller inte- wow, jag borde baka oftare än vad jag gör! Period.
Gillar